B2B-segmentatie.

Relevant communiceren met prospects en klanten

Hoe kun je een stapje diepgaander segmenteren dan alleen op branche? Hoe weet je via welk kanaal je welke prospects het best kunt benaderen? Company.info geeft je de mogelijkheid tot fijnmazige segmentatie van prospects en klanten, zodat je relevanter met hen kunt communiceren.

Segmenteer gericht op specifieke kenmerken

Iedere marketeer weet dat hij relevant moet communiceren met prospects en klanten. Hoe beter je de boodschap afstemt op de interesses en behoeften, hoe hoger de conversie en hoe lager de kosten. Hoe weet je waar die behoeften liggen? Door fijnmazig te segmenteren op een keur aan bedrijfsdata:

 • Handelsregister gegevens
  Segmenteer onder meer de SBI-branchecode, het aantal medewerkers, de rechtsvorm en concernrelaties.

 • Webdata
  Doorzoek de tekstuele content op websites op trefwoorden, bijvoorbeeld bepaalde subspecialisaties.

 • Bedrijfsnieuws
  Doorzoek meer dan 1500 nieuwsbronnen en filter op trefwoorden zoals ‘fusie’, ‘samenwerking’, ‘verhuizing’ of ‘flexwerken’.

 • Bedrijfspersona’s
  Maak gebruik van onze indeling in bedrijfsgedragstypes om klanten via het juiste kanaal en in de juiste aanspreekvorm te benaderen.

Datadriven B2B-targeting?

Lees de 3 tips om slim te segmenteren en de conversie van B2B-campagnes verhoogt. Download het whitepaper ‘Datadriven B2B-targeting’.

Maak je klantbeeld compleet

Natuurlijk heb je al een CRM-database met prospects en klanten. Met de API’s van Company.info kun je automatisch adressen aanvullen, maar ook om bestaande data te verrijken met algemene kenmerken zoals omzet, aantal medewerkers en branche. Ook kun je specifieke kenmerken toevoegen zoals bepaalde trefwoorden die op de website of in het jaarverslag voorkomen. Maak je klantbeeld compleet dankzij de dataverrijking van Company,info.

Meer weten over segmentatie in B2B-marketing?

Ontdek hoe je relevanter met prospects en klanten communiceert. Download gratis de factsheet ‘Segmentatie in B2B-marketing’.

Conversie verhogende segmentatie?

Wie voor het eerst aan de slag gaat met het creëren van fijnmazige segmenten en het bepalen van contactstrategieën, kan daarbij best wat hulp gebruiken. Onze ervaren consultants staan voor je klaar. Vul je contactgegevens in en binnen 1 werkdag nemen we contact met je op.

Aan de slag.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en een consultant neemt binnen 1 werkdag contact met je op.