Jaarrekening opvragen.

Inzicht in de jaarcijfers van klanten & prospects

Wat is de financiële gezondheid van een specifieke klant of prospect? Loop ik betaalrisico’s als ik besluit zaken te doen met een potentiële klant? Deze vragen worden snel beantwoord bij het opvragen van de jaarrekening van een bedrijf via Company.info. Check de balans en winst- en verliesrekening van een onderneming en schat financiële risico’s goed in.

Check de financiële gezondheid van je klanten en prospects

Transparantie en vertrouwen. Wat ons betreft zijn dat de bouwstenen voor succesvol zakendoen. Als je op het punt staat om een groot contract af te sluiten, wil je uiteraard graag weten of een klant in staat is de factuur te betalen. En soms wil je al eerder financiële risico’s inschatten om die te laten meewegen in het wel of niet uitbrengen van een offerte voor integer risicomanagement. Door het opvragen van een jaarrekening krijg je die inzichten. Met Company.info raadpleeg je snel en effectief jaarrekeningen van alle bedrijven in Nederland.

Hoe kan ik jaarcijfers opvragen?

Je kunt jaarcijfers en jaarrekeningen eenvoudig op drie manieren opvragen via Company.info: online via ons portal, direct in je CRM- of ERP-systeem via API’s of via een eenmalige datalevering.

Online portal

In ons online portal kan je de jaarrekening van organisaties in Nederland gemakkelijk online opvragen. Hierbij maken wij gebruik van het community sharing principe. Als een jaarrekening van een onderneming al eerder door iemand anders is aangekocht, hoef je deze niet opnieuw aan te schaffen. Eerder opgevraagde jaarrekeningen zijn dus voor iedereen gratis beschikbaar. Hierdoor bespaar je tijd en kosten bij het opvragen van recente én historische jaarrekeningen.

Meer over ons portal

API's

Jaarrekeningen liever direct opvragen in je CRM- of ERP-systeem? Via onze financiële informatie API’s krijg je een volledig overzicht van financiële cijfers van het afgelopen boekjaar van klanten of prospects in je eigen systeem.

Meer over API's

Eenmalige datalevering

Wil jij eenmalig een bestand met jaarcijfers opvragen van klanten of prospects? Dan ben jij geholpen met een eenmalige datalevering. Hoe dat werkt? Simpel. Jij geeft door welke jaarrekeningen van welke bedrijven je nodig hebt, wij brengen die in één overzichtelijk bestand voor je samen.

Meer over losse levering

Gratis jaarrekening opvragen.

Geografisch profiel

Vraag een gratis proefabonnement op het online portal aan om eerder aangekochte jaarrekeningen op te vragen.

 • 7 dagen toegang

 • Geen betaalgegevens nodig

 • Stopt automatisch

 • Start direct

Sales

Wat staat er in een jaarrekening?

Door de jaarrekening van een bedrijf op te vragen, kun je de financiële gezondheid van een bedrijf in kaart brengen en je schat financiële risico’s beter in. Je ziet bijvoorbeeld hoe een bedrijf zich financieel ontwikkelt en of de omzet groeit. Met deze informatie krijg je een betrouwbaar beeld van de trends en ontwikkelingen bij een bedrijf. Een jaarrekening bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Algemene gegevens over een bedrijf

 • De balans

 • De winst- en verliesrekening

 • Financiële kengetallen

 • De toelichting

Welke soorten jaarrekeningen kan ik opvragen?

Via Company.info kan je 4 soorten jaarrekeningen opvragen:

 • Jaarrekening
  Als je een origineel overzicht van een onderneming wilt, dan kan je een originele jaarrekening opvragen. Dit is een jaarrekening in het originele formaat, zoals deze door een bedrijf is gedeponeerd bij het Handelsregister.

 • Gestandaardiseerde jaarrekening
  Een gestandaardiseerde jaarrekening is een jaarrekening waarin de balans en winst- en verliesrekening in een standaard formaat wordt opgenomen door het Handelsregister. Het voordeel van een standaard formaat is dat je eenvoudiger cijfers van meerdere boekjaren of bedrijven met elkaar kunt vergelijken.

 • Geconsolideerde jaarrekening
  Een geconsolideerde jaarrekening is een jaarrekening die is opgesteld door een moederorganisatie waarin jaarrekening(en) van dochterorganisaties zijn opgenomen. De resultaten van de moeder- en dochtervennootschappen worden samengevoegd tot één jaarrekening en één balans.

 • Vennootschappelijke jaarrekening
  Een vennootschappelijke jaarrekening is een jaarrekening van een enkele vennoot. De vennootschappelijke jaarrekening wordt daarom ook wel de commerciële of enkelvoudige jaarrekening genoemd.

Kredietinformatie.

Naast jaarrekeningen kan je ook de kredietwaardigheid van een bedrijf checken via Company.info. Hiermee controleer je het betaalgedrag en de financiële gezondheid van een bedrijf. De kredietwaardigheid van een bedrijf kan je opvragen via een kredietscore rapport in het online portal. Wil je kredietinformatie liever direct ophalen in je eigen systeem? Dat kan door financiële informatie API’s te implementeren.

_OLL0716

Meer weten is beter zakendoen.

Bij Company.info zijn wij ervan overtuigd dat financiële informatie essentieel is om zakelijke beslissingen te nemen. Hoe meer je weet over de financiële gezondheid van bedrijven, hoe beter. Kies voor Company.info en wij geven je de jaarrekeningen die je nodig hebt om financiële risico’s goed in te schatten om zo financiële risico’s te voorkomen.

 

De jaarrekeningen die je bij ons kunt opvragen, verzamelen wij via verschillende openbare databronnen. Denk aan websites van publicerende ondernemingen, jaarverslagen op websites en jaarrekeningen die zijn gedeponeerd bij het Handelsregister. Jaarverslagen op websites zijn vaak vollediger en eerder beschikbaar dan de gedeponeerde jaarrekeningen bij het Handelsregister. Hierdoor ben jij sneller op de hoogte van de ontwikkelingen en de financiële gezondheid van je klanten of prospects. Bovendien maken wij de jaarverslagen op tekst doorzoekbaar. Typ een zoekwoord in en vind direct de juiste financiële informatie.

Probeer Company.info gratis.

Vraag een gratis proefabonnement op het online portal aan. 7 dagen toegang. Geen betaalgegevens nodig. Stopt automatisch.

Probeer gratis