Kredietwaardigheid checken.

Snel inzicht in de financiële gezondheid van klanten en leveranciers

Wil je snel weten of een klant of leverancier jouw facturen kan betalen? Daar kom je achter door de kredietwaardigheid van een bedrijf te checken via Company.info. Wij brengen de meest recente bedrijfs- en kredietinformatie overzichtelijk voor je samen in ons online portal. Of je integreert kredietinformatie direct in je systeem via onze API’s.

Zie in één oogopslag wat het betaalrisico is van een klant of leverancier
Minimaliseer financiële risico’s en de kans op wanbetaling
Schat beter in of je veilig en verantwoord zaken kunt doen met een bedrijf

Waarom de kredietwaardigheid checken?

Voordat je besluit zaken te doen met een bedrijf wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de rekeningen die jij uitstuurt betaald kunnen worden. Daar kom je achter door de kredietwaardigheid van een bedrijf te checken. Hiermee controleer je onder andere het betaalgedrag en de financiële gezondheid van een bedrijf. Hoe hoger de kredietwaardigheid, hoe zekerder je ervan bent dat een bedrijf aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. En dus dat jouw facturen worden betaald.

Zeker wanneer je regelmatig hoge facturen uitstuurt is het verstandig om vooraf een kredietwaardigheidscheck te doen. Zo voorkom je betalingsproblemen achteraf en je minimaliseert de kans op financiële risico’s.

Zo wordt de kredietwaardigheid van een bedrijf bepaald.

De kredietwaardigheid van een bedrijf wordt bepaald op basis van verschillende bedrijfs- en kredietinformatie van een bedrijf. Denk aan:

  • De rechtsvorm

  • De leeftijd van een bedrijf

  • De omvang en omzet van een bedrijf

  • Jaarrekeningen (geconsolideerde of vennootschappelijke)

  • Historisch betalingsgedrag

  • Inzicht in de betaalverplichtingen op korte en lange termijn

  • Jaarcijfers

  • Informatie over de tekenbevoegde

  • De aandeelhoudersstructuur

De inzichten uit deze informatie vormen samen een rating of kredietscore. Die zeggen iets over de financiële gezondheid van een bedrijf.

Zo check je kredietwaardigheid.

De kredietwaardigheid van een (nieuwe) klant of leverancier kan je via Company.info op 2 manieren checken.

Kredietscore rapporten in het online portal.

In het online portal kan je voor ieder bedrijf in Nederland een kredietscore rapport opvragen. Deze worden geaccepteerd voor zelfbeoordeling. Alle kredietscore rapporten die je in het verleden hebt opgevraagd, blijven altijd voor jou beschikbaar. De bron van de kredietscore rapporten is CreditDevice.

 

– Krijg per bedrijf een overzicht van diepgaande bedrijfs- en kredietinformatie

– Bepaal per klant hoe uitgebreid je een kredietwaardigheidscheck wilt doen

– Sluit een abonnement af en vraag direct een kredietscore rapport op

Meer over het online portal

Kredietinformatie via API’s.

Wil je kredietinformatie direct ophalen in je systeem? Integreer dan onze financiële informatie API’s. Wij bieden zowel compacte als uitgebreide kredietinformatie over bedrijven in Nederland en de rest van de wereld. Jij kiest zelf van welke leverancier je de kredietinformatie in je systeem wilt hebben: Graydon, Dun & Bradstreet of Creditsafe.

 

– Integreer kredietinformatie in een automatisch proces in je eigen systeem

– Combineer kredietinformatie en bedrijfsinformatie met eigen klantdata

– Houd rekening met een implementatietijd en benodigde resources

Meer over financiële informatie API's

Betrouwbare kredietinformatie.

Bij Company.info doen we er alles aan om relevante kredietinformatie en bedrijfsinformatie voor je samen te brengen en toepasbaar te maken. Zo helpen wij jou beter in te schatten of je veilig en verantwoord zaken kunt doen met een bedrijf.

De kredietinformatie die je via Company.info kunt raadplegen, leveren wij in samenwerking met CreditDevice, Graydon, Dun & Bradstreet en Creditsafe. Die selectie van leveranciers hebben we gemaakt op basis van de kwaliteit en de actualiteit van hun kredietinformatie. Al deze leveranciers controleren en actualiseren hun databases op basis van data uit maar liefst 10.000 databronnen. Denk aan data over vastgoed, het wagenpark, de bedrijfswebsite en vele andere openbare databronnen. Zo zorgen zij ervoor dat de kredietinformatie de meest recente betaalinformatie bevatten.

Aan de slag.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het checken van de kredietwaardigheid van klanten en leveranciers via Company.info? vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Contactformulier.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en een consultant neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

Wij gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen. Lees hierover meer in ons privacy statement.