Kredietwaardigheid checken.

Ben je veel tijd kwijt met het handmatig controleren van de financiële gezondheid van je zakenrelaties? Wil je de kredietwaardigheid van debiteuren en crediteuren automatisch checken en opslaan in je systemen?

Met de API’s van Company.info wordt de financiële informatie die je wenst direct geïntegreerd in je eigen CRM, ERP of elk ander systeem. Zo check je binnen een paar minuten de kredietwaardigheid van je klanten, leveranciers en prospects en bespaar je veel tijd bij het managen van bedrijfsrisico’s.

Afbeelding

Berekening en advies kredietwaardigheid.

Hoe komt het kredietadvies tot stand?

Om tot een kredietadvies te komen, wordt gebruikgemaakt van een uniforme methode die rekening houdt met de bedrijfssituatie van individuele ondernemingen en de daarbij behorende beschikbaarheid van informatie. Andere aspecten waarnaar wordt gekeken zijn: het al dan niet aanwezig zijn van een geldige aansprakelijkheidsverklaring, de aanwezigheid van een geconsolideerde of vennootschappelijke jaarrekening, beschikbare omzetcijfers en het aantal personeelsleden. Kredietinformatie van Graydon, Dun & Bradstreet en Creditsafe is geïntegreerd beschikbaar.

Beoordeel kredietwaardigheid en bedrijfsprestaties in je systeem.

De API’s van Company.info voegen de financiële data die je wenst, automatisch toe aan je systeem. Denk aan data zoals de jaarrekening, kredietscore, current ratio, failure score, risico op insolventie, liquiditeit en solvabiliteit. Deze financiële getallen komen uit verschillende bronnen, zoals het Handelsregister, Graydon en Dun & Bradstreet. Met deze financiële data over bedrijven uit Nederland en de rest van de wereld controleer je snel de kredietwaardigheid en financiële situatie van al je zakelijke relaties.

Het risico op wanbetaling door consumenten managen en aanzienlijk verlagen? Maak dan gebruik van onze API’s om het betaalgedrag van consumenten inzichtelijk te hebben in je klantsysteem. De betrouwbare data van Focum en EDR zorgen voor een optimaal klantacceptatieproces. Daardoor weet je exact met wie je zaken doet.

Hoe helpt Company.info je om financiële informatie te integreren?

  • Koppelingen op maat: kies welke financiële gegevens binnen jouw organisatie van belang zijn en integreer de gewenste API’s van Company.info. Een eenmalige integratie in je systeem volstaat om de bedrijfsprestaties van jouw zakenrelaties automatisch op te roepen in je systeem. Bekijk alle technische details van de API’s voor financiële informatie.

  • Plugins: heb je geen development (capaciteit)? Er zijn ook kant-en-klare plugins voor systemen zoals Salesforce en Microsoft Dynamics CRM.

Robbert de Bie

Greenchoice

“Doordat we over alle achtergrondinformatie van bedrijven beschikken, weten we precies met welke organisaties we aan tafel willen zitten en wie tekenbevoegd is en dus de handtekening onder het contract mag zetten. Het inzicht in de moeder- en dochterstructuren van onze klanten biedt ons vervolgens de mogelijkheid om up- en cross-sell kansen te identificeren.”

Voor wie is integratie van financiële informatie belangrijk?

Als je financiële data integreert in je CRM, ERP of elk ander systeem, vergroot je je financieel inzicht en krijg je een beter beeld van betaal- en bedrijfsrisico’s bij klanten en prospects. Dit is met name ideaal voor:

Aan de slag met onze financiële API's?

Vraag een gratis proefabonnement aan om onze financiële API's direct te testen in je software.

Probeer gratis