Company.Info B.V. biedt verschillende producten en diensten aan. Op de levering daarvan zijn in alle gevallen onderstaande Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze Algemene Voorwaarden bestaan uit een algemeen deel (Deel I) dat van toepassing is op alle overeenkomsten en specifieke delen (Deel II t/m Deel V) die zien op de levering van specifieke producten en diensten. Mocht u vragen hebben over onderstaande voorwaarden, neem dan gerust contact met ons op.
Deel I Algemeen
Artikel 1. Definities
De volgende termen hebben in deze Algemene Voorwaarden en bovenliggende overeenkomst de volgende betekenis:
API (of webservice)
Het door Leverancier vanaf één van haar servers of van een Dataleverancier, in samenhang met of met behulp van de softwareproducten van Leverancier, voor de Afnemer direct of indirect online toegankelijk maken van individuele Data (waaronder data van Dataleveranciers), welke Data Afnemer real time kan ophalen en raadplegen, alsmede het door Leverancier verrijken en valideren van door Afnemer verstrekte data. Onder de term API of API’s wordt onder andere, maar niet uitsluitend verstaan:
-
- de ten behoeve van de API toegepaste software;
- de ten behoeve van de API beschikbaar gestelde of toegankelijk gemaakte documentatie, databasestructuur, user interface, scherm-lay-out, templates en toebehoren; en
- de geleverde / beschikbaar gestelde Data.
Leverancier
De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Company.Info B.V., statutair gevestigd te Amsterdam en aldaar kantoorhoudende aan de (1096 BE) Abram Dudok van Heelstraat 2, geregistreerd bij de Amsterdamse Kamer van Koophandel onder nummer 33302047, dochteronderneming van de FD Mediagroep B.V..
Data
Alle door Leverancier geleverde Data(elementen) en bijbehorende informatie, welke ter beschikking wordt gesteld aan Afnemer.
Dataleverancier
Een leverancier van data niet zijnde Leverancier.
Ingangsdatum
Ingangsdatum van de Overeenkomst voor levering van product en/of dienst van Company.Info.
Gebruiker
De natuurlijke persoon, welke door Afnemer is aangewezen en door Leverancier is geaccepteerd, die door middel van de vastgestelde loginprocedure toegang krijgt tot product en/of dienst van Leverancier.
Gebruikstermijn
De door Leverancier en Afnemer overeengekomen duur van het gebruik van product en/of dienst van Leverancier.
Overeenkomst
Iedere overeenkomst die tussen Leverancier en Afnemer tot stand komt, elke schriftelijke wijziging of aanvulling daarop, alsmede alle (rechts-)handelingen ter voorbereiding of uitvoering daarvan.
Tegoed
Het door Afnemer aan Leverancier betaalde bedrag waarmee Afnemer tot maximaal dat bedrag recht krijgt op afname van de verschillende met Afnemer overeengekomen product(en) en/of dienst(en).
Afnemer
De (rechts)persoon die met Leverancier een Overeenkomst sluit voor de levering van product(en) en/of dienst(en).
Artikel 2. Toepassing
- Algemene voorwaarden van Afnemer, of enige andere voorwaarden, worden uitdrukkelijk van de hand gewezen en zijn niet van toepassing.
- Afnemer garandeert dat hij, en indien van toepassing al zijn Gebruikers, conform deze Algemene Voorwaarden zal handelen.
- Afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden zijn slechts van kracht voor zover deze vooraf, uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen tussen Leverancier en Afnemer en gelden alleen voor de gewijzigde bepalingen en alleen voor de desbetreffende Overeenkomst.
- Wijzigingen en aanvullingen op enige bepaling in de Overeenkomst zijn slechts geldig indien en voor zover zij door Leverancier en Afnemer schriftelijk zijn overeengekomen en gelden alleen voor de betreffende Overeenkomst.
- Wanneer door Leverancier gedurende kortere of langere tijd afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden en/of de Overeenkomst op enig punt nadrukkelijk of stilzwijgend zijn toegestaan, laat zulks het recht van Leverancier op strikte naleving van de Algemene Voorwaarden en/of de Overeenkomst voor de toekomst of voor het overige onverlet.
- Indien Leverancier een of meer aan hem toekomende rechten uit deze Algemene Voorwaarden of de Overeenkomst gedurende een periode niet of niet volledig heeft uitgeoefend, kan Afnemer hieraan geen rechten ontlenen.
- Indien een (of meer) bepaling(en) van deze Algemene Voorwaarden nietig blijkt te zijn, vernietigd wordt of anderszins haar rechtsgeldigheid verliest, blijven de overige bepalingen van deze Algemene Voorwaarden onverminderd van kracht. Partijen verplichten zich om een niet-verbindende bepaling te vervangen door een bepaling die wel verbindend is en die – gelet op het doel en de strekking van deze Algemene Voorwaarden – zo min mogelijk afwijkt van de niet-verbindende bepaling.
- Deze Algemene Voorwaarden zijn ook beschikbaar in het Engels en Duits, zie hierna. In geval van conflict of onduidelijkheid prevaleren echter steeds de bepalingen, in de Algemene Voorwaarden en/of de Overeenkomst, gesteld in de Nederlandse taal.
Artikel 3. Algemeen
- Alle offertes van Leverancier zijn vrijblijvend. De condities genoemd in offertes zijn gedurende dertig (30) dagen na de datum van dagtekening daarvan geldig.
- Alle in offertes en Overeenkomsten van Leverancier genoemde prijzen zijn in euro, exclusief btw en andere heffingen van overheidswege.
- Een aanbieding en/of offerte van Leverancier geldt als één geheel, ook als daarin prijsopgaven per onderdeel worden gedaan, als gevolg waarvan geen afzonderlijk beroep kan worden gedaan op de prijsopgaven per onderdeel.
Artikel 4. Verplichtingen Afnemer en/of Gebruiker
- De natuurlijke persoon die namens Afnemer een Overeenkomst sluit met Leverancier, garandeert dat hij gerechtigd, dan wel gevolmachtigd is deze Overeenkomst aan te gaan.
- Leverancier verstrekt Afnemer gedurende de Overeenkomst en vanaf de Ingangsdatum toegang tot de door Afnemer gekozen product(en) en/of dienst(en) van Leverancier onder de in deze Algemene Voorwaarden vastgelegde bepalingen en tegen de in de Overeenkomst overeengekomen vergoeding, of, indien geen vergoeding is overeengekomen, de in de offerte van Leverancier aan Afnemer vermelde vergoeding. Indien noch in de Overeenkomst noch in enige offerte een specifieke vergoeding is overeengekomen geldt de vergoeding zoals vermeld op de website van Leverancier op het moment dat de Overeenkomst door partijen is aangegaan.
- De product(en) en/of dienst(en) van Leverancier zijn uitsluitend bestemd voor een Afnemer die handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf, daaronder begrepen de overheid, de media en handhavende instanties. Afnemer garandeert Leverancier daarom dat hij de geleverde product(en) en/of dienst(en) alleen in die context zal gebruiken.
- Het gebruik van product(en) en/of dienst(en) van Leverancier is strikt persoonlijk en enkel ter ondersteuning van de eigen werkzaamheden. Dit betekent dat het Afnemer of Gebruiker niet toegestaan is om inloggegevens en/of wachtwoorden aan derden (daaronder tevens begrepen collega’s) te verstrekken, ter beschikking te stellen of over te dragen, of om product(en) en/of dienst(en) van Leverancier te gebruiken ten behoeve van derden.
- Afnemer en/of Gebruiker zal de product(en) en/of dienst(en) van Leverancier alleen gebruiken in de normale uitoefening van zijn werkzaamheden in het kader van beroep of bedrijf en Data in generlei vorm buiten deze werkzaamheden opnieuw doen of laten circuleren, verveelvoudigen, verkopen of uitgeven.
- Gebruik van Data is nadrukkelijk alleen toegestaan binnen andere entiteiten binnen het concern van Afnemer indien Afnemer minimaal 50% van de aandelen in de betreffende entiteit heeft en mits zulks nader is overeengekomen in de Overeenkomst.
- Het is Afnemer en/of Gebruiker niet toegestaan om enige software of andere producten, diensten of processen toegankelijk door of via Leverancier te decompileren, reverse-engineren, demonteren of daarin op enig andere wijze veranderingen aan te brengen.
- Het is Afnemer en/of Gebruiker niet toegestaan om gebruik te maken van robots, spiders, crawlers of enig ander automatisch download programma, algoritmes of hulpmiddel, of enige soortgelijke of gelijkwaardige handmatige processen om continu en automatisch enige content te zoeken, scrapen, extraheren of indexeren.
- Afnemer en/of Gebruiker garandeert Leverancier dat hij zich bij het gebruik van product(en) en/of dienst(en) van Leverancier houdt aan alle geldende wet- en regelgeving. Zo dient Afnemer en/of Gebruiker af te zien van verzending van ongevraagde berichten aan derden (‘spam’), het toesturen van direct mail aan personen, bedrijven en organisaties met een zogenaamde ‘non-mailing-indicator’ en telefonische acquisitie in geval van natuurlijke personen te beperken tot mensen die daar vooraf toestemming voor hebben gegeven.
- Afnemer garandeert dat hij afdoende technische en organisatorische maatregelen heeft getroffen om een bezwaar van betrokkenen tegen verwerking van diens persoonsgegevens voor marketingdoeleinden direct te kunnen honoreren. Afnemer vrijwaart Leverancier voor alle aanspraken van derden ter zake en vergoedt alle als gevolg van dergelijke aanspraken van derden door Leverancier geleden schade, waaronder tevens de werkelijk gemaakte kosten voor juridische bijstand.
- Afnemer en/of Gebruiker garandeert Leverancier dat hij product(en) en/of dienst(en) van Leverancier niet zal gebruiken ter promotie van, doorverwijzing naar, of verstrekking van onrechtmatig verkregen software, voor het begaan van en/of ter aanmoediging van het begaan van strafbare feiten door Afnemer, diens personeel of derden.
- Evenmin zal Afnemer met het gebruik van product(en) en/of dienst(en) verkregen van of via Leverancier handelen in strijd met de goede zeden of openbare orde, of in strijd met algemeen erkende beginselen van het juiste en behoorlijke gebruik van het internet (nettiquette), of zich schuldig maken aan hacking, het verspreiden van virussen, de juiste werking van de server van Leverancier en/of haar Dataleverancier(s) hinderen of belemmeren of zich anderszins onbehoorlijk (ter beoordeling van Leverancier) of onrechtmatig gedragen.
- Afnemer zorgt voor passende technische en organisatorische maatregelen om het gebruik van Data verkregen van of via Leverancier te beveiligen tegen verlies of misbruik. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau.
- Afnemer en/of Gebruiker garandeert dat hij persoonsgegevens, zoals gedefinieerd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), verkregen van of via Leverancier uitsluitend gebruikt in de normale uitoefening van een beroep of bedrijf, voor dezelfde, dan wel vergelijkbare doeleinden als Leverancier, te weten: de bevordering van de rechtszekerheid in het economisch verkeer dan wel de bevordering en ondersteuning van economische activiteiten.
- Afnemer en/of Gebruiker garandeert dat hij persoonsgegevens , zoals gedefinieerd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), niet gebruikt om bevolkingsgroepen, dan wel individuele personen uit te sluiten en/of te discrimineren., dan wel voor profilering van natuurlijke personen zoals bedoeld in die AVG.
- Voldoet Afnemer of een of meer van zijn Gebruiker(s) op enig moment niet, niet tijdig of niet volledig aan enige bepaling uit dit artikel dan is Afnemer een direct opeisbare, niet voor matiging vatbare boete verschuldigd ter grootte van € 10.000,00, alsmede een boete van € 1.000,00 voor iedere dag dat Afnemer in overtreding is/blijft met betrekking tot enige bepaling van dit artikel, onverminderd het recht van Leverancier om aanvullend schade te vorderen, onmiddellijk en zonder nadere aankondiging Afnemer en/of Gebruiker(s) de toegang tot Data (al dan niet tijdelijk) te ontzeggen en verdere uitvoering van zijn verplichtingen uit de Overeenkomst voor onbepaalde tijd op te schorten, dan wel de Overeenkomst op te zeggen. Afnemer heeft dan geen recht op enige vorm van compensatie.
- Afnemer is te allen tijde aansprakelijk voor het handelen van zijn Gebruiker(s) met betrekking tot product(en) en/of dienst(en) geleverd door of via Leverancier.
Artikel 5. Verplichtingen Leverancier
- Leverancier spant zich in een ‘uptime’ van haar database, en daarmee beschikbaarheid van haar Data, van 98% op jaarbasis te realiseren, exclusief onderhoud. Onder uptime wordt verstaan: bereikbaarheid en raadpleegbaarheid van de database. Onderhoud van de database kan in beginsel plaatsvinden tussen zaterdag 18:00 uur (GMT+1) en zondag 9:00 uur (GMT+1). Gedurende onderhoud kan de database (tijdelijk) onbereikbaar zijn. Voor wat betreft Data die extern wordt opgehaald gelden de SLA’s van betreffende Dataleveranciers.
- Indien door overmacht of onvoorziene omstandigheden (waaronder onder meer, maar niet beperkt tot, wordt verstaan: storingen in communicatienetwerken, internet- en intranetstoringen, stroomstoringen, storingen in servers, werkstakingen, natuurrampen, oorlog, terroristische aanslagen, brand, waterschade, problemen van welke aard dan ook in de aanlevering van informatie, gegevens of werkzaamheden door derden aan Leverancier of dreigingen tot voornoemde situaties) de in lid 1 van dit artikel genoemde uptime niet wordt gehaald, wordt de Overeenkomst kosteloos verlengd met de duur van de downtime. Afnemer heeft in dergelijke gevallen geen recht op schadevergoeding in welke zin dan ook.
- Leverancier spant zich in om koppelingen met (openbare) registers, externe bronnen en externe Dataleveranciers in stand te houden. Bij disfunctioneren van een koppeling daarmee zal deze zo snel mogelijk worden hersteld, doch uiterlijk binnen vijf werkdagen voor zover deze koppelingen mogelijk worden gemaakt.
- Leverancier spant zich in door Afnemer gemelde eventuele onjuistheden in Data zo snel mogelijk te herstellen, doch uiterlijk binnen twintig werkdagen na ontvangst van de melding.
- Leverancier levert kosteloos support ter ondersteuning van Afnemer via telefoon en e-mail tijdens (Nederlandse) kantooruren (van 9:00 uur tot 17:30 uur, GMT+1) van maandag tot en met vrijdag, behoudens wettelijke, Nederlandse feestdagen. Afnemer kan de helpdesk benaderen door een melding te sturen naar service@company.info of te bellen naar +31(0)20-2400400.
Artikel 6. Prijzen, facturering en betaling
- Tegoeden dienen ineens en bij aanvang van het gebruik (en telkens bij elke verlenging van de Gebruikstermijn) door Afnemer te worden betaald. De geldende tarieven per afname-eenheid (“tikken”) voor de diverse producten of binnen die producten staan vermeld in Overeenkomst.
- Het is Afnemer niet toegestaan Tegoeden door te verkopen aan derden.
- Afnemer dient vergoedingen aan Leverancier uit hoofde van de Overeenkomst binnen vijftien (15) dagen na factuurdatum te betalen, zonder aftrek, korting of schuldverrekening.
- Indien Afnemer een uit hoofde van de Overeenkomst verschuldigd bedrag niet, niet tijdig of niet volledig betaalt, is hij zonder dat nadere ingebrekestelling vereist is per direct in verzuim. Alsdan is Afnemer aan Leverancier over het openstaande bedrag de wettelijke handelsrente alsmede de eventueel door Leverancier daadwerkelijk gemaakte kosten voor juridische bijstand in en buiten rechte verschuldigd.
- Leverancier is gerechtigd de prijs van haar product(en) en/of dienst(en) of onderdelen daarvan van tijd tot tijd te herzien, ook gedurende de looptijd van de Overeenkomst. Prijswijzigingen kunnen onder andere, maar niet uitsluitend worden doorgevoerd wegens inflatie. De prijswijzigingen gaan in één (1) maand na schriftelijke aankondiging daarvan aan Afnemer. Nieuwe soorten van gebruik en support en de daarvoor geldende Tegoeden worden telkens per e-mail of nieuwsbrief aan Afnemer gecommuniceerd.
- In geval Dataleveranciers voor documenten, producten of API’s (inclusief nieuwe versies en updates daarvan) een aanvullende vergoeding vragen, zal die aanvullende vergoeding direct vanaf afname van die documenten of producten door Afnemer verschuldigd zijn. Leverancier zal Afnemer daarvoor separaat factureren. Welke aanpassingen in de API’s noodzakelijk en gewenst zijn, blijft uiteindelijk steeds ter beoordeling van Leverancier en/of Dataleveranciers.
Artikel 7. Verwerking (persoons)gegevens
- Leverancier verwerkt, analyseert en verrijkt in het kader van zijn dienstverlening diverse gegevens, waaronder persoonsgegevens, zoals beschreven in het document privacy en dataverwerking, te vinden op https://companyinfo.nl/privacy/privacy-dataverwerking/. Leverancier is verantwoordelijk voor de verwerking van deze persoonsgegevens. Leverancier is in dat kader gehouden tot naleving van toepasselijke wet- en regelgeving (waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming) en vrijwaart Afnemer voor aanspraken van derden ter zake.
- Afnemer is verantwoordelijk voor het eigen gebruik van product(en) en/of dienst(en) van Leverancier en zijn verwerking van persoonsgegevens in dat kader. Afnemer garandeert dat het gebruik van de product(en) en/of dienst(en) van Leverancier voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving (waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming) en vrijwaart Leverancier voor aanspraken van derden ter zake.
- Leverancier houdt ten behoeve van de uitvoering van deze leveringsovereenkomst het gebruik van product(en) en/of dienst(en) door Afnemer bij. Daartoe kan hij persoonsgegevens verwerken die door Afnemer en/of Gebruiker zijn verstrekt om product(en) en/of dienst(en) te leveren (zoals naam, adres, e-mailadres e.d.) of (persoons)gegevens welke worden afgeleid van het gebruik van product(en) en/of dienst(en) (zoals IP-adres, bron, device en browser data, aantal sessies, time on site, bezochte pagina’s, kliks, zoekgedrag, aantal exports e.d.) of persoonsgegevens die voortvloeien uit het contact via één van de contactkanalen van Leverancier (call center, e-mail, briefpost, website, accountmanager e.d.). Op het gebruik van deze persoonsgegevens is het privacy statement van Leverancier van toepassing, te vinden op: https://companyinfo.nl/privacy/privacy-en-cookie-statement/. Het is de verantwoordelijkheid van de Afnemer om zijn Gebruikersgroep hierop te wijzen en, waar nodig, uitdrukkelijk akkoord op de verwerking van deze gegevens te verkrijgen.
- Op verzoek van Afnemer stelt Leverancier een overzicht van dit gebruik aan Afnemer beschikbaar.
- Afnemer verklaart dat de Gebruikersgroep akkoord is met de verwerking van de betreffende persoonsgegevens voor de doeleinden zoals uiteengezet in deze Overeenkomst en vrijwaart Leverancier voor alle aanspraken van derden (inclusief de Gebruikersgroep) ter zake. Afnemer is te allen tijde verantwoordelijk voor het handelen van de (personen binnen de) Gebruikersgroep met betrekking tot de Producten.
Artikel 8. Aansprakelijkheid
- Afnemer is ervan op de hoogte dat Leverancier voor de uitvoering van de levering van product(en) en/of dienst(en) mede afhankelijk is van de aanlevering van informatie door derden, waaronder maar niet uitsluitend de Kamer van Koophandel. Leverancier is niet aansprakelijk jegens Afnemer voor door Afnemer geleden schade indien Leverancier zijn leveringsplicht op grond van de Overeenkomst al dan niet tijdelijk geheel of gedeeltelijk niet kan nakomen als gevolg van problemen van welke aard dan ook in de aanlevering van informatie door derden aan Leverancier.
- Leverancier streeft ernaar dat de door of via Leverancier te leveren Data actueel, volledig en feitelijk juist is. Afnemer accepteert echter dat onjuistheden of onvolledigheden niet compleet uit te sluiten zijn en dat Leverancier voor dergelijke onjuistheden en/of onvolledigheden op geen enkele wijze aansprakelijk is.
- In geval van een tekortkoming aan de zijde van Leverancier of anderszins schade aan de zijde van Afnemer, dient Afnemer binnen veertien (14) dagen na die tekortkoming althans binnen veertien (14) dagen na het ontdekken van de schade, concreet en schriftelijk te klagen bij Leverancier, zodat Leverancier in de gelegenheid wordt gesteld de tekortkoming te verhelpen en/of de schade te voorkomen of te verminderen. Bij gebreke van tijdige melding vervalt ieder recht van Afnemer op schadevergoeding.
- Indien Leverancier tekortschiet in de nakoming van één of meer van de verplichtingen uit de Overeenkomst met Afnemer zal Afnemer hem schriftelijk per aangetekende briefpost in gebreke stellen, waarbij hij aan Leverancier te allen tijde een redelijke hersteltermijn van ten minste twintig (20) werkdagen zal gunnen om alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen.
- Indien Leverancier na afloop van voornoemde hersteltermijn toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen uit de Overeenkomst, of in geval van onrechtmatig handelen van Leverancier jegens Afnemer, is Leverancier enkel aansprakelijk jegens Afnemer voor de door Afnemer geleden directe schade en sowieso tot maximaal de hoogte van het bedrag van de meest recente factuur van Leverancier. De aansprakelijkheid van Leverancier is hoe dan ook beperkt tot maximaal het bedrag dat onvoorwaardelijk uitgekeerd wordt door de verzekeraar van Leverancier naar aanleiding van de betreffende gebeurtenis. Leverancier is verder nimmer gehouden tot nadeelsopheffing ex art. 6:230 Burgerlijk Wetboek.
- Leverancier is slechts aansprakelijk voor zover sprake is van een aantoonbaar toerekenbare tekortkoming zijdens Leverancier. Van aantoonbaarheid is sprake, indien Leverancier aansprakelijkheid heeft aanvaard, dan wel in rechte definitief is komen vast te staan dat sprake is geweest van toerekenbare tekortkoming. In geval van overmacht is geen sprake van enige toerekenbare tekortkoming.
- Leverancier is slechts aansprakelijk voor de gevolgen van handelingen of nalaten van een door Leverancier in het kader van de opdracht ingeschakelde derde dan wel voor fouten en/of onvolkomenheden die voortvloeien uit de database of Data die door een derde is vervaardigd dan wel geleverd aan Leverancier of aan Afnemer, voor zover Leverancier gerechtigd en in staat is die schade conform haar Overeenkomst met genoemde derde bij laatstgenoemde te vorderen en te incasseren.
- Leverancier is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van het al dan niet digitaal stilliggen van het bedrijf van Afnemer.
- Afnemer is gehouden om binnen twaalf (12) maanden na het ontdekken of het redelijkerwijs hebben kunnen ontdekken van de naar haar oordeel geleden schade als gevolg van het toerekenbaar tekort komen van Leverancier, een rechtsvordering in te stellen tot schadevergoeding, bij gebreke waarvan haar rechten ter zake een dergelijke vordering komen te vervallen.
Artikel 9. Intellectuele Eigendomsrechten
- Alle rechten van intellectuele eigendom (zoals onder meer, maar niet beperkt tot auteursrechten, databankrechten, merkrechten, handelsnaamrechten) die rusten op de naam, logo’s, producten en diensten van Leverancier, daaronder begrepen, maar niet uitsluitend, zijn database en alle daarin opgenomen informatie, berusten uitsluitend bij Leverancier en/of zijn licentiegevers; deze Overeenkomst heeft geen overdracht van rechten tot doel noch tot gevolg. Met de Overeenkomst verwerft Afnemer enkel het in de Overeenkomst beschreven beperkte recht om gebruik te maken van product(en) en/of dienst(en) van Leverancier.
- De Database van Leverancier en de daarin opgenomen informatie mag niet door Afnemer zonder uitdrukkelijke, voorafgaande, schriftelijke toestemming van Leverancier worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt en/of anderszins worden geëxploiteerd, op welke wijze dan ook, zoals onder meer, maar uitdrukkelijk niet beperkt tot, door middel van druk, fotokopie, microfilm, beeldplaat, magnetische schijf of band, dan wel opslag in een voor derden toegankelijk raadpleegsysteem.
- Afnemer mag aanduidingen van rechthebbenden met betrekking tot Intellectuele Eigendomsrechten niet verwijderen. Hetzelfde geldt voor mededelingen dat bepaalde informatie van vertrouwelijke aard is.
Artikel 10. Duur Overeenkomst en beëindiging
- Tenzij schriftelijk anders overeengekomen wordt de Overeenkomst aangegaan voor een (1) jaar, te beginnen op de dag van ondertekening, en wordt op het einde van die periode steeds automatisch, stilzwijgend verlengd met nog een (1) jaar, tenzij de Overeenkomst uiterlijk twee (2) maanden voor het einde van een lopende periode door één van beide partijen per e-mail wordt opgezegd.
- Onverminderd de bevoegdheden die Leverancier op grond van de wet toekomen, onverminderd het overige bepaalde in deze Algemene Voorwaarden, en zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn, is Leverancier gerechtigd de Overeenkomst met onmiddellijke ingang, zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden indien:
Afnemer, ook na ingebrekestelling (indien vereist), enige verplichting uit de Overeenkomst niet, niet geheel of niet tijdig nakomt;
Afnemer onder curatele wordt gesteld of onder curatele dreigt te worden gesteld;
c. Afnemer zijn activiteiten staakt;
d. juridische zeggenschap of feitelijke controle over Afnemer in handen komt van een derde partij;
e. Afnemer faillissement of een schuldsaneringsregeling aanvraagt of verkrijgt;
f. hij de gerechtvaardigde vrees heeft dat zijn goede naam of reputatie wordt aangetast door enig handelen of nalaten van Afnemer; en/of
g. indien een gebeurtenis plaatsvindt of toestand intreedt die vergelijkbaar is met één van voornoemde gebeurtenissen of toestanden, waaronder ook wordt verstaan: de dreiging van de intreding van die omstandigheden. - Bij beëindiging van de Overeenkomst om welke reden of op welke grond dan ook, zal Afnemer ieder gebruik van product(en) en/of diensten van Leverancier, daaronder begrepen, maar niet uitsluitend, Data die van of via Leverancier verkregen zijn, onmiddellijk staken en gestaakt houden. Alle vorderingen van Leverancier op Afnemer zijn dan onmiddellijk opeisbaar en Afnemer zal direct alle openstaande vorderingen betalen aan Leverancier.
- Alle bepalingen uit de Overeenkomst die naar hun aard voortduren blijven onverminderd van kracht, ook na beëindiging van de Overeenkomst.
- Ingeval Leverancier verplichtingen die voortvloeien uit de Overeenkomst niet kan nakomen wegens overmacht, worden de prestaties van Leverancier opgeschort voor een termijn van maximaal twee weken. Indien de overmacht bij het verstrijken van die termijn voortduurt, kan ieder van de partijen de Overeenkomst met onmiddellijke ingang aan de andere partij opzeggen. Wordt de Overeenkomst beëindigd als gevolg van overmacht aan de zijde van Leverancier, dan is Leverancier op geen enkele manier schadeplichtig aan Afnemer.
Artikel 11. Vertrouwelijkheid
- Afnemer en Leverancier zullen alle vertrouwelijke informatie (zoals o.a. eventuele technische informatie, informatie over leveranciers, afnemers, gebruikers, software, programmatuur, guidelines, betalingsgegevens, informatie over bedrijfsprocessen, product-, prijs-, markt-, klant- en bedrijfsgegevens) die zij in het kader van de Overeenkomst van en/of over elkaar hebben verkregen, strikt geheim houden en niet gebruiken of openbaar maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere partij, tenzij een wettelijk vereiste zich hiertegen verzet
- Indien de Overeenkomst eindigt, zal elke partij, dus zowel Afnemer als Leverancier, uit eigen beweging en voor zover mogelijk onverwijld aan de andere partij alle documenten, bestanden en andere informatie en informatiedragers die vertrouwelijke informatie bevatten, met inbegrip van kopieën daarvan, teruggeven, ongeacht of de inhoud van die informatiedragers door de betrokken partij of door een ander is vervaardigd. Voor zover vertrouwelijke informatie is opgeslagen in een computersysteem van de betrokken partij of is vastgelegd in een andere vorm die redelijkerwijs niet aan de andere partij kan worden gegeven, zal de betrokken partij de vertrouwelijke informatie vernietigen.
- Afnemer en Leverancier verplichten zich om alle personen die door hen worden ingezet bij de uitvoering van de Overeenkomst dezelfde verplichtingen op te leggen als in het eerste lid van dit artikel is opgenomen.
Artikel 12. Algemeen
- Afnemer is niet gerechtigd zonder voorafgaande uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Leverancier de rechten en verplichtingen uit de Overeenkomst aan derden over te dragen.
- Voor het genereren van de producten hergebruikt Leverancier ook informatie die is neergelegd in documenten berustend bij met een publieke taak belaste instellingen voor andere doeleinden dan het oorspronkelijke doel waarvoor de informatie is geproduceerd.
- Leverancier ondersteunt ten behoeve van Gebruiker de ontsluiting van het handelsregister en/of andere openbare registers onder andere door een kopie van de opvragingen van Afnemer ter archivering in de database op te slaan.
- Op deze Algemene Voorwaarden, alsmede op de Overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
- Alle geschillen die tussen partijen uit hoofde van of in verband met een Overeenkomst vallend onder deze Algemene Voorwaarden mochten ontstaan zullen in eerste instantie uitsluitend worden berecht door de bevoegde rechter in het arrondissement Amsterdam, Nederland.
- De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag 1980 (CISG) is uitgesloten.
- Leverancier behoudt zich het recht voor om de vorm, wijze van toegang en de voorwaarden van de Overeenkomst en de Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen en zal Afnemer hierover tijdig informeren, schriftelijk, per e-mail of door vermelding op zijn website. De aangepaste Algemene Voorwaarden zullen dan van toepassing zijn wanneer een Overeenkomst wordt verlengd.
Naast de algemene artikelen uit deze Algemene Voorwaarden (Deel I) zijn op Overeenkomsten met Company.Info B.V. ook de navolgende specifieke artikelen van toepassing, afhankelijk van het specifieke product of de specifieke dienst, zoals beschreven.