Check de UBO.

Weet met wie je zakendoet

Nemen de Customer Due Diligence (CDD) processen veel tijd in beslag? Wil je er zeker van zijn dat je zaken mag doen met een bedrijf? Check de UBO via Company.info. Wij maken concernrelaties en de enig aandeelhoudersstructuur inzichtelijk, zodat het snel duidelijk is wie de uiteindelijk belanghebbende (Ultimate Benificial Owner) is van een bedrijf. Daarmee win jij tijd in je cliëntacceptatie- en monitoringproces.

UBO-check voor compliance

De UBO-check van Company.info geeft je inzicht in het zakelijke adres, (historische) functies en het netwerk van de Ultimate Beneficial Owner van een organisatie. Die stellen we vast op basis van de organisatiestructuur, de enig aandeelhoudersstructuur en (historische) juridische documenten zoals uittreksels uit het Handelsregister.

  • Krijg in een paar klikken inzicht in de UBO van een organisatie;

  • Voeg het resultaat van de UBO-check makkelijk toe aan je audit trail;

  • Versnel je cliëntacceptatie- of monitoringproces.

Check de UBO op PEP, sancties en adverse media

Heb je de UBO in kaart, dan voer je meteen een compliance check uit. Zo controleer je of de Ultimate Beneficial Owner voorkomt op de Politically Exposed Person (PEP) lijst. Ook zie je of er sancties tegen hem of haar zijn getroffen door Interpol, DNB of de AFM. En je checkt hem of haar op adverse media en faillissementen. Je hebt dus snel in kaart of de eigenaar van het bedrijf ooit buiten zijn boekje is gegaan. Zo wordt risicomanagement een stuk eenvoudiger.

Handboek 'Wwft-compliant zijn: van theorie naar praktijk', ontwikkeld met EY en CMS.

Krijg handvatten voor het (beter) inrichten van processen rondom cliëntacceptatie en -monitoring.

Verifieer de UBO zoals jij wilt

KYC.app

Met de KYC.app doe je snel en eenvoudig UBO-onderzoek. De KYC.app verzamelt alle openbaar beschikbare informatie over bedrijven en hun bestuurders automatisch en slaat de informatie direct op in je cliëntdossier.

Het online portal

In het online portal achterhaal je makkelijk en snel zelf de UBO op basis van de informatie die je opvraagt uit recente uittreksels en via de concernstructuur. Daarna voer je gelijk een controle uit op PEP, adverse media en sancties.

UBO API's

Automatisch een UBO-check doen kan via API’s. Deze integreer je eenvoudig in je cliëntacceptatiesysteem. UBO-informatie en checks op PEP, sancties en adversa media staan dan gelijk op de juiste plek.

Data-integraties

Met onze kant-en-klare data-integraties voor Salesforce en Microsoft Dynamics start je een UBO-onderzoek direct vanuit deze CRM-systemen. De data-integraties zijn speciaal voor Salesforce en Microsoft Dynamics gebouwd.

Wwft-compliant met de UBO-check

Wwft-plichtige instellingen zijn in het kader van Know Your Customer (KYC) verplicht om de identiteit van de UBO vast te stellen en te verifiëren. Dit is de Ultimate Beneficial Owner, oftewel de uiteindelijke eigenaar van een organisatie of degene die zeggenschap heeft. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met meer dan 25% van de aandelen in een bv. Of mensen die meer dan 25% eigendomsbelang hebben in een vof.

In Nederland is het KVK UBO-register op 27 september 2020 ingevoerd voor alle nieuwe juridische entiteiten (met uitzondering van het UBO-register voor trusts en soortgelijke juridische constructies). Hierin moeten alle juridische entiteiten worden ingeschreven. Je kunt dit register raadplegen om de opgegeven UBO’s van een (potentiële) cliënt te controleren. Daarnaast moet je ook zelf de UBO verifiëren. Dat kan via onafhankelijke databronnen, zoals Company.info.

Kom meer te weten over de UBO-check.

Benieuwd hoe je KYC-processen kunt versnellen door de UBO’s te verifiëren via Company.info? En welk dataproduct het beste voor jou werkt? Neem contact op! Onze consultants helpen je graag verder.

Aan de slag.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en een consultant neemt binnen 1 werkdag vrijblijvend contact met je op.

Wij gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen. Lees hierover meer in ons privacy statement.