CDD optimaliseren.

Ben je veel tijd kwijt aan het CDD-beleid en om de verplichtingen uit de Wwft na te leven? Wil je snel de identiteit van je cliënt verifiëren, de Ultimate Beneficial Owner (UBO) achterhalen of uiteindelijk belanghebbenden en entiteiten op PEP- en sanctielijsten controleren? Maakt je organisatie veel kosten bij het steeds opnieuw aanschaffen en raadplegen van uittreksels uit het Handelsregister om de vereiste bedrijfsgegevens op te vragen voor het monitoren van je cliënten? Company.info helpt bij het optimaliseren van CDD, oftewel Customer Due Diligence.

Beschik over alle informatie die nodig is voor het CDD-proces

Met Company.info vind je alle benodigde bedrijfsinformatie om aan CDD-wetgeving (de Wwft) te voldoen op het gebied van cliëntverificatie, het achterhalen van de UBO‘s, cliëntmonitoring en het archiveren van bewijsstukken voor de audit trail.

Company.info ondersteunt bij het cliëntenonderzoek

 • Bespaar tijd bij cliëntacceptatie en cliëntmonitoring voor CDD.

 • Vergemakkelijk het naleven van de Wwft.

 • Voorkom zakendoen met frauduleuze of risicovolle ondernemingen.

Marjolein Wonder

Senior Legal & Compliance Officer bij CBRE

“Dankzij de API’s van Company.info hebben wij ons cliëntacceptatieproces versneld. Iedere compliance check duurt nu maar 5 minuten in plaats van 20!”

Handboek 'Wwft-compliant zijn: van theorie naar praktijk', ontwikkeld met EY en CMS.

Krijg handvatten voor het (beter) inrichten van processen rondom cliëntacceptatie en -monitoring

Elke organisatie goed in beeld voor Customer Due Diligence

Breng klanten goed in kaart en schat integriteitsrisico’s in minder tijd, beter in.

 • Verifieer de organisatie en boomstructuur van cliënten

  Bepaal het adres, nevenvestigingen en de hoogst natuurlijke bestuurder van natuurlijke personen en rechtspersonen voor CDD. Dat doe je door recente uittreksels uit het Handelsregister van een organisatie en het concern waar de organisatie onder valt te checken. Daarnaast breng je financiële informatie, zoals jaarrekeningen, het aantal medewerkers en de branche waarin een bedrijf actief is snel in kaart.

 • Achterhaal de UBO

  Vind eenvoudig UBO’s en bevoegde vertegenwoordigers dankzij actuele informatie over concernrelaties, bestuurders, de enig aandeelhoudersstructuur en juridische documenten. Denk aan uittreksels uit het Handelsregister.

 • Screen op PEP- en sanctielijsten

  Voor CDD is het belangrijk om te controleren of cliënten (natuurlijke personen en entiteiten) voorkomen op de Politically Exposed Person (PEP) lijst. Ook controleer je makkelijk of een UBO of entiteit vermeld staat op een sanctielijst, uitgevaardigd door de Europese Unie, de UN of de OFAC. Je kunt huidige sancties realtime opzoeken. Maar ook uitgevaardigde sancties uit het verleden. Meer over PEP- en sanctielijsten

 • Krijg inzicht in rechtspraak

  Achterhaal of zakenrelaties in recente gerechtelijke uitspraken naar voren komen. Officiële documentatie uit 128 landen kun je direct raadplegen. Naast alle juridische uitspraken van Rechtspraak.nl zoek je documenten van instanties als de politie, de FBI en Interpol makkelijk door.

 • Volg het bedrijfsnieuws over organisaties

  Tijdens de periodieke screening voor CDD toets je of je cliënt nog voldoet aan het risicoprofiel zoals dat is opgesteld bij aanvang van de relatie. Naast de periodieke screening kan een tussentijdse extra review nodig zijn. Als een cliënt negatief in het nieuws is geweest bijvoorbeeld. Of als er een wijziging is geweest in de organisatiestructuur, zoals een wijziging in de UBO. Volg deze ontwikkelingen automatisch met Company.info, zo vaak je wilt. Ontvang dagelijks of wekelijks een update. Meer over bedrijfsnieuws volgen.

Zo raadpleeg je informatie voor CDD

Optimaliseer je Customer Due Diligence (CDD) processen met de bedrijfsinformatie van Company.info. Die is op 4 manieren beschikbaar:

KYC.app

Met de KYC.app doorloop je het complete CDD-onderzoek snel waardoor je Wwft-richtlijnen efficiënter naleeft. De KYC.app verzamelt alle openbaar beschikbare informatie over bedrijven en hun bestuurders automatisch en slaat de informatie direct op in je cliëntdossier.

Het online portal

In het online portal is alle informatie voor Customer Due Diligence per bedrijf gebundeld in een organisatieprofiel. Zoek het gewenste bedrijf op, achterhaal de hoogste moeder en doe de compliance checks die nodig zijn.

Compliance API's

Automatiseer je CDD-processen en haal betrouwbare en relevante bedrijfsinformatie op in je cliëntacceptatie- of monitoringsysteem. Met de UBO en compliance API’s van Company.info doorloop je de audit trail snel en makkelijk.

Data-integraties

Met onze kant-en-klare data-integraties voor Salesforce en Microsoft Dynamics start je je CDD-onderzoek direct vanuit deze CRM-systemen. De data-integraties zijn speciaal voor Salesforce en Microsoft Dynamics gebouwd.

CDD-wetgeving nakomen.

Een Wwft-plichtige instelling is in het kader van CDD-wetgeving (de Wwft) verplicht om (potentiële) cliënten en de risico’s die zij meebrengen te onderzoeken. Zo voorkom je dat je diensten worden gebruikt voor criminele doeleinden, zoals witwassen, fraude of terrorismefinanciering. En je zorgt ervoor dat je integriteit niet in gevaar loopt. Om die risico’s te onderzoeken voer je een cliëntenonderzoek uit.

Company.info biedt alle bedrijfsinformatie die nodig is voor het uitvoeren van cliëntenonderzoek. Wij structureren, analyseren en valideren informatie over bedrijven en haar bestuurders uit verschillende relevante bronnen. Die informatie verrijken we met zelf ontwikkelde data-intelligentie via o.a. machine learning en artificial intelligence. Zo brengen we ontwikkelingen bij bedrijven in kaart. Denk aan wijzigingen in de UBO. Zo spot jij bedrijfsrisico’s sneller en beslis jij beter of je wel of geen zaken wilt doen.

Aan de slag.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en een consultant neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

Wij gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen. Lees hierover meer in ons privacy statement.