Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de abonnementen, de bedrijfsinformatie, het bedrijfsnieuws of de toegang van Company.info? Selecteer uw gewenste onderwerp en vind gerelateerde vragen en antwoorden! Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u altijd graag verder.

 

Kies een onderwerp

Hebben stichtingen een publicatieplicht?

Om het inzicht in de financiële positie van stichtingen te verbeteren en om misbruik van stichtingen tegen te gaan, ligt er een wetsvoorstel voor een aangepaste publicatieplicht voor stichtingen. Op grond van het Burgerlijk Wetboek, zijn alle Nederlandse stichtingen verplicht een interne administratie te voeren. Het wetsvoorstel houdt een wijziging in, waarbij stichtingen worden verplicht de balans en de staat van baten en lasten openbaar te maken via het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook moet het bestuur de balans en de staat van baten en lasten ondertekenen. Deze publicatieplicht geldt niet voor pensioenfondsen en stichtingen waarvan de jaarrekening al wordt gedeponeerd bij het Handelsregister en pensioenfondsen. Naar verwachting gaat deze wetswijziging binnenkort in.

Hoe actueel is Company Index?

Om Company Index te berekenen gebruikt Company.info op dit moment alleen informatie uit standaard jaarrekeningen van de KvK en faillissement informatie van het Centraal Insolventieregister. Dat wil zeggen dat de actualiteit gebaseerd is op de laatste gedeponeerde standaardrekening.  Als bijvoorbeeld een standaard jaarrekening niet beschikbaar is binnen Company.info online maar wel gedeponeerd is bij de KvK, kunt u deze direct aankopen via Company.info Online. Company Index wordt daarna direct berekend en geactualiseerd. Deze up-to-date score is dan toegankelijk voor u én elke andere gebruiker van Company.info Online.

Hoe up-to-date zijn de bedrijfsgegevens van Company.info?

De bedrijfsgegevens van Company.info worden dagelijks geüpdatet. Een voorbeeld. Een adreswijziging die door de betrokken organisatie bij de KvK wordt doorgevoerd, wordt automatisch geactualiseerd in Company.info. En het bedrijfsnieuws wordt 24/7 geüpdatet en aan de juiste bedrijven in Company.info gekoppeld.

Wat is een KvK uittreksel?

Het KvK uittreksel is een officieel bewijs van inschrijving en biedt een overzicht van de geregistreerde gegevens van een bedrijf. Zoals de naam, het adres, de oprichtingsdatum en in de meeste gevallen ook de functionarissen. Daarnaast vindt u op het uittreksel informatie over de rechtspersoon, de onderneming en de vestiging(en).
Een uittreksel helpt u zekerheid te krijgen over uw zakenpartner. Een uittreksel is ook het bewijs dat uw bedrijf officieel ingeschreven staat bij het Handelsregister. U heeft dit bewijs bijvoorbeeld nodig om een zakelijke bankrekening te openen. Ook kunt u in het uittreksel nagaan wie de tekenbevoegdheid heeft binnen de onderneming of organisatie.

Welke bedrijven moeten een jaarrekening deponeren bij de KvK?

Een aantal organisaties is wettelijk verplicht om ieder boekjaar een jaarrekening bij de Kamer van Koophandel (KvK) te deponeren. Het doel is iedereen die geïnteresseerd is financiële informatie te bieden over de betreffende organisatie.

Welke organisaties moeten een jaarrekening deponeren?
  • Organisaties met de rechtsvormen B.V. en N.V.
  • Coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen
  • VOF´s en CV´s waarvan alle beherende vennoten buitenlandse kapitaalvennoten zijn
  • Verenigingen en stichtingen met een onderneming die in 2 opeenvolgende boekjaren minimaal € 6 miljoen per jaar omzetten
  • Buitenlandse rechtspersonen met vestigingen in Nederland die in het land van herkomst ook een jaarrekening moeten publiceren
  • Ondernemingen die onder de Wet op de formeel buitenlandse vennootschappen vallen
Overige organisaties, zoals eenmanszaken, hoeven geen jaarrekening bij de KvK te deponeren.Wilt u meer informatie? Benieuwd naar de uitzonderingen bij deponeren of naar de verschillende regels over de inhoud van een jaarrekening? Ga dan naar KvK.nl

Meer weten?

Staat uw vraag of uw gewenste antwoord er niet bij? Neem dan contact op! Wij helpen u graag verder.