Veelgestelde vragen.

Heb je een vraag over de abonnementen, de bedrijfsinformatie of de privacyregeling van Company.info?

Hoe werken de API’s van Company.info?

Onze API’s zorgen ervoor dat de data van dataleveranciers toegankelijk worden gemaakt in je eigen applicatie, zoals een CRM, ERP, website of webshop.

 • Valideren 
  Ingevoerde informatie wordt gecontroleerd en aangepast waar nodig. Bijvoorbeeld: Dorpstraat wordt vervangen door Dorpsstraat. 
 • Verrijken
  Hierbij kun je denken aan het invoeren van postcode en huisnummer en deze data automatisch verrijken met straatnaam en woonplaats. Company.info stelt haar technologie via webstandaarden ter beschikking. Het implementeren van onze diensten gaat hierdoor makkelijk en snel. Je krijgt via een abonnement toegang tot onze diensten. 
 • Actualiseren
  Ingevoerde bedrijfsgegevens kun je automatisch actueel houden, door de hiervoor bedoelde API’s te integreren. Actualiseren kan op meerdere manieren: periodiek, bij het openen van een bestaand klantdossier of als hiervoor een 1-op-1 opdracht wordt gegeven. Het is aan jou om deze API’s te integreren hoe dit binnen jouw organisatie gewenst is.  
 • Opschonen
  Als de API’s zijn geïntegreerd in je systeem zorg je ervoor dat elke nieuwe invoer automatisch volledig, corrrect en actueel is. Daarnaast is het ook mogelijk om de API’s over een hele database te runnen, zodat het gehele klantenbestand opgeschoond is. Een alternatief hiervoor is om een losse datalevering bij Company.info te bestellen. 

Wil je meer weten over de werking van onze API’s?  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar het veelgestelde vragen overzicht