KYC onboarding en monitoring.

Neemt het Know Your Customer (KYC) proces veel tijd in beslag? Zoek je manieren om mogelijke risico’s nog accurater in kaart te brengen? Met Company.info raadpleeg je alle bedrijfsinformatie die je nodig hebt voor KYC onboarding en monitoring makkelijk en snel. Zo weet je precies met wie je zakendoet en behoud je een integere bedrijfsvoering.

KYC compliance proces optimaliseren

Company.info helpt om Financial Economic Crime (FEC) te voorkomen. Met onze bedrijfsinformatie zijn strafbare en/of ongewenste gedragingen van (potentiële) relaties op een betrouwbare manier inzichtelijk. Denk aan witwassen en financieren van terrorisme. Zo vergemakkelijk je het naleven van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren (Wwft) en de Sanctiewet (SW).

KYC onboarding

 • Cliënten verifiëren
  Met Company.info verifieer je natuurlijke personen en rechtspersonen voor KYC snel. Je checkt makkelijk alle recente uittreksels uit het Handelsregister van een organisatie en het concern waar de organisatie onder valt. Ook financiële kengetallen, jaarrekeningen, de branche waarin een bedrijf actief is en het aantal medewerkers breng je snel in kaart.
 • UBO verifiëren
  De UBO van een organisatie breng je makkelijk in kaart door inzicht in concernrelaties, de enig aandeelhoudersstructuur en juridische documenten, zoals uittreksels uit het Handelsregister.
 • KYC compliance check
  Heb je de UBO in kaart, dan voer je meteen een KYC compliance check uit. Zo controleer je of de UBO voorkomt op de Politically Exposed Person (PEP) lijst. Is dat het geval, dan is verscherpt cliëntenonderzoek noodzakelijk. Ook controleer je of er sancties rusten op een UBO of entiteit, uitgevaardigd door de Europese Unie, de UN of de OFAC. Huidige sancties zijn realtime en precies na te gaan, net als sancties die in het verleden zijn uitgevaardigd.Als laatste onderdeel van de know your customer compliance check kun je nagaan of een natuurlijke persoon of rechtspersoon betrokken is geweest bij juridische geschillen. Alle officiële documentatie is direct te raadplegen uit 128 landen. Naast alle juridische uitspraken van Rechtspraak.nl krijg je ook toegang tot documenten van instanties als de politie, Interpol tot aan de FBI.

Handboek 'Wwft-compliant zijn: van theorie naar praktijk', ontwikkeld met EY en CMS.

Krijg handvatten voor het (beter) inrichten van processen rondom cliëntacceptatie en -monitoring.

KYC CDD monitoring

De risicocategorie waarin een cliënt bij KYC onboarding wordt ingedeeld, is erg belangrijk voor het vervolg van de relatie. Dit bepaalt namelijk of en hoe vaak je een cliënt monitort volgens je KYC/CDD-beleid. Door cliënten periodiek te monitoren, toets je of de risicocategorie waarin de cliënt is geclassificeerd nog klopt. Die periodieke controle doe je makkelijk via Company.info. Alle informatie die je nodig hebt voor het KYC monitoring onderzoek hebben wij beschikbaar. Denk aan:

 • Concernrelaties

 • De enig aandeelhoudersstructuur

 • Informatie over de UBO

 • Compliance check op PEP, sancties en adverse media

Naast die periodieke toetsing kan het soms ook nodig zijn om tussentijds een extra review te doen. Bijvoorbeeld als een cliënt negatief in het nieuws is geweest of als er een wijziging is geweest in de organisatiestructuur. Denk aan een wijziging in de UBO. Daarvan blijf je op de hoogte via nieuwsalerts.

Meer weten over KYC onboarding en monitoring?

Ontdek hoe je klantacceptatie- en monitoring vereenvoudigt. Download gratis de factsheet ‘KYC onboarding en monitoring’.

KYC tools

Optimaliseer je know your customer proces met de bedrijfsinformatie van Company.info. Die is via 4 KYC tools beschikbaar:

KYC.app

Met de KYC.app doorloop je de complete KYC-workflow snel waardoor je Wwft-richtlijnen efficiënter naleeft. De KYC.app verzamelt alle openbaar beschikbare informatie over bedrijven en hun bestuurders automatisch en slaat de informatie direct op in je cliëntdossier.

Online portal

In het online portal is alle informatie per bedrijf gebundeld in een organisatieprofiel. Zoek het gewenste bedrijf op, achterhaal de hoogste moeder en doe de KYC compliance checks die nodig zijn.

Compliance API's

Automatiseer je KYC onboarding en monitoring en haal betrouwbare en relevante bedrijfs- en UBO-informatie automatisch op in je cliëntacceptatie en -monitoringsysteem. Met de UBO en compliance API’s van Company.info doorloop je de audit trail snel en makkelijk.

Plugins & integraties

Met onze kant-en-klare plugins voor Salesforce en Microsoft Dynamics start je je KYC onboarding & monitoringonderzoek direct vanuit deze CRM-systemen. De plugins zijn speciaal voor Salesforce en Microsoft Dynamics gebouwd.

KYC compliance.

Als Wwft-plichtige instelling ben je in het kader van Know Your Customer (KYC) verplicht om je (potentiële) cliënten en de risico’s die zij meebrengen te onderzoeken. Op basis daarvan besluit je: wel of niet accepteren. Met een KYC check zorg je dus voor een integere bedrijfsvoering. En je voorkomt dat criminelen je diensten gebruiken voor witwassen, fraude of het financieren van terrorisme. Heb je een cliënt eenmaal geaccepteerd, dan moet je deze – afhankelijk van de risicocategorie waarin de cliënt is geclassificeerd – periodiek monitoren. Daarvoor voer je een cliëntenonderzoek uit.

Company.info biedt alle bedrijfsinformatie die nodig is voor het uitvoeren van een cliëntenonderzoek. Wij structureren, analyseren en valideren informatie over bedrijven en haar bestuurders uit verschillende relevante bronnen. Die informatie verrijken we met zelf ontwikkelde data-intelligentie via o.a. machine learning en artificial intelligence. Zo brengen we ontwikkelingen bij bedrijven in kaart. Denk aan wijzigingen in de UBO. Zo spot jij bedrijfsrisico’s sneller en beslis jij beter of je wel of geen zaken wilt doen.

Aan de slag.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en een consultant neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

Wij gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen. Lees hierover meer in ons privacy statement.