KYC onboarding en monitoring.

Neemt het Know Your Customer (KYC) proces veel tijd in beslag? Zoek je manieren om eigenaren en mogelijke risico’s doelgericht en accuraat in kaart te brengen? Company.info helpt om de benodigde bedrijfsinformatie voor KYC accuraat en efficiënt te raadplegen.

KYC-proces optimaliseren

Company.info helpt om Financial Economic Crime (FEC) te voorkomen. Strafbare en/of ongewenste gedragingen van relaties zoals witwassen en terrorisme financiering zijn op een betrouwbare manier inzichtelijk. Vergemakkelijk de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren (Wwft) en de Sanctiewet (SW):

 • Cliënten verifiëren
  Met Company.info verifieer je snel cliënten. Je achterhaalt de Ultimate Beneficial Owner (UBO) of uiteindelijk belanghebbenden en de eigendoms- en zeggenschapsstructuur van de groep waar de cliënt bij hoort.
 • UBO verifiëren
  Is de UBO een rechtspersoon, dan biedt onze informatie met jaarverslagen, bedrijfsnieuws en kredietwaardigheid al een goed beeld om de gezondheid van de organisatie in kaart te brengen. Maar gebruik ook de data uit onze internationale database met informatie uit 128 landen.
 • KYC Monitoring
  Afhankelijk van het risicoprofiel van je UBO toets je (periodiek of continu) tijdens het cliëntenonderzoek of je cliënt nog voldoet aan het risicoprofiel zoals dat is opgesteld bij aanvang van de relatie. Naast de toetsing kun je automatisch al het zakelijke nieuws over je cliënten ontvangen met Company.info, zo vaak je wilt. Zo speel je direct in op onverwachte ontwikkelingen. Meer over nieuws alerts.

De impact van AI op KYC-processen.

Bij het automatiseren van KYC-processen duiken vaak juridische en ethische vraagstukken op. Ontdek de aandachtspunten in dit whitepaper.

Cliënten direct verifiëren:

 • Voorkomen op PEP-lijst
  Herken of een persoon beschouwd wordt als een Politically Exposed Person (PEP) en daarmee voorkomt op de lijst met prominent politieke figuren. Is je cliënt regeringsleider, ambassadeur of familie van politieke prominente personen, dan is verscherpt cliëntenonderzoek noodzakelijk.

 • Sancties, nu of in het verleden
  Check of er sancties rusten op een individu of entiteit, uitgevaardigd door o.a. de Europese Unie, de OFAC of de UN. Huidige sancties zijn realtime en precies na te gaan, net als sancties die in het verleden zijn uitgevaardigd.

 • Juridische uitspraken
  Weet of een persoon of rechtspersoon betrokken is geweest bij juridische geschillen. Alle officiële documentatie is direct te raadplegen uit 128 landen. Naast alle juridische uitspraken van Rechtspraak.nl krijg je ook toegang tot documenten van instanties als de politie, Interpol tot aan de FBI.

Meer weten over KYC onboarding en monitoring?

Ontdek hoe je klantacceptatie- en monitoring vereenvoudigt. Download gratis de factsheet ‘KYC onboarding en monitoring’.

KYC onboarding en monitoring versnellen.

Optimaliseer je KYC onboarding en monitoring op de manier die je wenst. De bedrijfsinformatie die nodig is voor KYC onboarding & monitoring is op 3 manieren beschikbaar:

 • Wil je de gewenste data via het Online portal oproepen?
  Neem dan gratis een kijkje op het online portal met een uitgebreid proefaccount op Company.info Online Unlimited met de Compliance module. Zoek het gewenste bedrijf op, achterhaal de hoogste moeder en doe de compliance checks die nodig zijn.
 • Wil je aan de slag met onze API’s?
  Automatiseer je onboarding en monitoring en haal betrouwbare en relevante bedrijfsinformatie op in je cliëntacceptatie en -monitoringsysteem. Onze consultants leggen graag uit welke API’s je nodig hebt.
 • Wil je een losse datalevering?
  Ontvang een bestand met alle gewenste informatie met inzicht in UBO’s, voorkomen op PEP- en Sanctielijsten en bedrijfsnieuws. We bespreken graag jouw wensen en leggen uit hoe het proces in zijn werk gaat.

Aan de slag.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en een consultant neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

Wij gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen. Lees hierover meer in ons privacy statement.