Blog

Van Adresdata naar Beter zakendoen

In de wereld van locatiedata gaat het allang niet meer om een adresvalidatie of adresverrijking. Staat er een pand op een locatie, dan zijn bijvoorbeeld ook de verkoopwaarde en gebruiksfunctie ervan bekend. Heeft een pand een bedrijfsfunctie, dan kun je ook weten welk bedrijf daar zit, met de bijbehorende kenmerken, cijfers en prestaties. Company.info helpt zakelijke professionals om relevante adresinformatie op een slimme manier te koppelen aan bedrijven en om zo nieuwe inzichten te krijgen. Lees hieronder een aantal use cases en ontdek hoe onze klanten succesvol zakendoen met behulp van locatiedata.

Bespaar tijd en geld van online bestellen tot aan bezorgen

De groei van de e-commercesector zet nog steeds door, met een groeiend aantal lege winkelpanden tot gevolg. Deze groei is mede mogelijk gemaakt door het optimaliseren en automatiseren van het logistieke proces. Al bij het online bestellen valideert bijvoorbeeld e-commercespeler Fonq het afleveradres, in Nederland of de rest van de wereld. Dit verkleint de kans op retouren. Er is nog meer mogelijk. Als een klant zijn pakketje zelf wilt ophalen, kan aan de hand van de postcode direct het dichtstbijzijnde afhaalpunt achterhaald worden. En om alle bestellingen zo snel en efficiënt mogelijk af te handelen, kan – afhankelijk van het aantal beschikbare vrachtwagens – het ideale bezorgtraject per vrachtwagen berekend worden aan de hand van route-informatie.

Verbeter en versnel klantacceptatie door het combineren van data

Kredietverstrekkers gebruiken allemaal hun eigen systeem om klanten te screenen die een kredietaanvraag doen. Zo ook Qredits. Zij combineren persoonlijke bevindingen met een risicoprofiel dat wordt gegenereerd door een combinatie van verschillende data. In deze risicoanalyse wordt gekeken naar eerdere kredietregistraties, betaalervaringen, incasso’s, schuldsanering(en), eventuele faillissementen en fraude. Via Company.info Webservices wordt dit risicoprofiel direct toegevoegd aan de klantkaart in het systeem van Qredits. Is een aanvraag afkomstig van een ondernemer die al een bedrijf heeft (gehad), dan wordt alle informatie over dit bedrijf ook ingeladen om een goed totaalbeeld te krijgen.

Maak als notaris, makelaar of taxateur hét verschil op klantenservice

Stel…een ondernemer is op zoek naar een bedrijfslocatie en heeft een nieuw pand op het oog. Uiteraard is het handig als alle info vanuit het Kadaster of NBWO automatisch in de benodigde documenten geschoten wordt, net zoals Lint Notarissen doet. Denk aan de verkoopwaardes van een pand in het verleden of aan de verkoopprijzen van panden in dezelfde straat over de afgelopen 5 jaar. Als je deze ondernemer ook wilt adviseren of de keuze van dit pand op deze locatie verstandig is, is meer info nodig. Welke andere bedrijven zijn bijvoorbeeld in de straat gevestigd, en hoe presteren zij? Is er iets bekend over het aantal faillissementen in de buurt? Wat weten we over de eigenaren van deze bedrijven? En wat zijn de socio-economische kenmerken van deze buurt? Al deze informatie geeft een completer beeld van de potentie van een nieuwe bedrijfslocatie.

Kijk verder: van Adresdata naar Beter zakendoen

Company.info levert uitgebreide informatie over bedrijven, personen en dus ook adressen. Maar het zijn de klanten die met deze data hét verschil maken voor hun klanten en bedrijf. Neem ook eens een kijkje in Company.info Online en ontdek hoe u data voor u kunt laten werken.

Bekijk alle blogberichten