Partner in the spotlight

Automatisch juiste gegevens voor juristen in Epona’s ContactManager

Publicatie: 12 March 2024
Leestijd: 5 minuten

Niets is zo belangrijk voor juridische professionals als volledige, kloppende gegevens. Maar de handmatige invoering ervan kost enorm veel tijd. Daarom besloten Company.info en Epona dit proces samen te automatiseren, door het CRM-systeem ContactManager te voorzien van een data-integratie van Company.info. Bart van Wanroij, product manager bij Epona Legal: “Van het verkrijgen van informatie voor KYC-onderzoek tot het verifiëren van adressen: de koppeling neemt onze gebruikers veel werk uit handen.”

Pragmatisch CRM-systeem.

Als je als legal professional je werkprocessen wilt optimaliseren met software en services, dan zit je goed bij Epona. Een van hun softwaretoepassingen is ContactManager. Dat is een pragmatisch CRM-systeem waarin juristen alle gegevens van relaties kunnen vinden en opslaan. Die diepgaande informatie gebruiken ze vervolgens in alle juridische processen, bijvoorbeeld om contracten op te stellen.

Eindeloos veel velden invullen.

In die juridische processen is precisie ontzettend belangrijk. Bart: “Advocaten werken op de grens van waar waarde wordt gewisseld. Zo moet je bij de verkoop van een gebouw beide partijen, het object en de afspraken exact omschrijven. Alle gegevens moeten tot in het kleinste detail kloppen.” In de praktijk komt het erop neer dat een juridische professional hiervoor eindeloos veel velden met informatie invult.

En dat is waar Company.info in beeld kwam. “Niemand heeft zin om elk veld tot op de letter of het cijfer nauwkeurig in te vullen. Dus we hadden een partner nodig die dit kon automatiseren. Dat werd Company.info, omdat jullie kwalitatief hoogwaardige data leveren. Dankzij de koppeling met ContactManager wordt het grootste deel van de velden automatisch ingevuld met kloppende gegevens”, legt Bart uit. Zo is de data-integratie al sinds 2005 een feit.

4 voordelen van de data-integratie voor eindgebruikers.

Voor eindgebruikers van ContactManager is de dataverrijking van Company.info in ContactManager een uitkomst. Ze halen er op 4 manieren voordelen uit:

 • Bedrijfsgegevens inzien
  ContactManager heeft een Investigation Mode van waaruit gebruikers doorklikken naar het online portal van Company.info. Alles wat ze willen weten over een entiteit of natuurlijk persoon is hier te vinden, bijvoorbeeld voor het KYC-proces.

 • Bedrijfsgegevens vastleggen
  Dankzij de API tussen de database van Company.info en Epona’s ContactManager slaan gebruikers de gevonden informatie ook makkelijk op. Dat zorgt niet alleen voor eenvoudig hergebruik van de gegevens, maar ook dat ze aan compliance-vereisten voldoen. De Orde van Advocaten eist namelijk dat juristen cliëntenonderzoek uitvoeren en vastleggen.

 • Adressen verifiëren
  In sommige gevallen is er voor de procesgang een controle van het adres nodig. Ook dat kan met de bedrijfsdata van Company.info in ContactManager. Een extra pluspunt is dat deze functie ook internationaal heel bruikbaar is.

 • Alerts ontvangen bij wijzigingen
  Doordat Company.info-ID’s in de datastructuren van ContactManager zitten, ontvangen gebruikers alerts bij belangrijke veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing of faillissement. Zo kunnen gebruikers de gevolgen hiervan direct verwerken in hun interne processen.

“Dankzij Company.info nemen we een groot deel van de pijn van data-invoer weg. Dat scheelt veel arbeidstijd en daarmee ook geld. Bovendien is de datakwaliteit veel hoger, want handmatige fouten en achterhaalde informatie zijn verleden tijd. Dat is van groot belang in de juridische wereld. En als legal professional voldoe je ook nog eens aan alle eisen van de Orde van Advocaten. Zo creëren we met onze software een Zwitsers zakmes voor gebruikers.”

Bart van Wanroij
Product Manager bij Epona Legal

Wil je meer informatie over de ContactManager integratie van Company.info? Of heb je behoefte aan een persoonlijke advies? Vraag dan een gratis demo aan.

Vraag demo aan

Ook partner worden van Company.info?

Als partner van Company.info verbeter je de kwaliteit van de bedrijfsinformatie en het gebruiksgemak in je softwareproduct. Jouw klanten profiteren daardoor van actuele data direct in hun eigen systeem. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk onze partner pagina voor meer informatie of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer!

Bekijk hier het overzicht van alle bestaande data-integraties van Company.info.

Volgend artikel

Marketing

Data is dé succesfactor in de switch van leadgeneratie naar demand generation

Veel B2B-marketeers maken momenteel de overstap van traditionele 'funnel-gedreven' leadgeneratie naar demand generation. Slim gebruikmaken van bedrijfsdata is essentieel om dat goed aan te pakken. Bijvoorbeeld voor het bepalen van je Total Addressable Market en Ideal Customer Profile (ICP). In deze blog lees je hoe je dit succesvol doet.