Blog

Ondernemen in de grensregio was zelden zo onaantrekkelijk

Nergens in ons land startten het afgelopen jaar zoveel ondernemers als in Amsterdam. In de grensregio’s vielen de bedrijven juist bij bosjes om. Dat blijkt uit gegevens van Company.info.

Samen met geo-ICT-bedrijf ESRI heeft BNR nieuwsradio op basis van die gegevens in kaart gebracht hoe het ondernemers in ons land het afgelopen jaar verging per regio.

Grens

Starters

Jan Willem van Eck van ESRI: “Je ziet relatief veel starters in de Randstad. Het is belangrijk om te zeggen dat het om relatieve gegevens gaat: het aantal nieuwe bedrijven ten opzichte van het totaal aantal bestaande bedrijven.” Hij noemt een uitschieter: de gemeente Schermer. In 2014 vestigden zich daar 58 nieuwe bedrijven. Verder ziet Van Eck ‘een duidelijke A2-corridor’ met starters.

 

Faillissementen

Je ziet duidelijk een concentratie in de grensregio’s,” zegt Van Eck over de kaart waarop de faillissementen te zien zijn. “Gemeenten die opvallen zijn bijvoorbeeld Hengelo, Enschede, Emmen – dat gebied. Daar zie je relatief veel faillissementen, relatief weinig in Zeeland.Bekijk alle regiokaarten met data

 

Over Company.info

Company.info beheert de grootste online bedrijven database van Nederland. Company.info biedt waardevolle, verrijkte bedrijfsinformatie over meer dan 2,5 miljoen organisaties en bedrijven. Deze bedrijfsinformatie is samengesteld uit diverse bronnen zoals de Kamer van Koophandel en het insolventieregister. Company.info is onderdeel van FD Mediagroep.

Bekijk alle blogberichten