Blog

Devoon optimaliseert datakwaliteit binnen het notariaat

Devoon is een vooraanstaande leverancier van innovatieve notariële oplossingen. Binnen haar software pakket ‘assyst’ zijn verschillende diensten van Company.info opgenomen. Ben van Hengstum, directeur van Devoon, licht toe hoe de adrescheck, Handelsregister check en kadastrale webservices het werken binnen een notariskantoor effectiever en efficiënter maken.

Sneller en accurater akten opstellen

Ben van Hengstum, directeur Devoon: ‘Bij de ontwikkeling van assyst is een belangrijk uitgangspunt om snelle toegang te creëren tot betrouwbare en complete informatie. Bovendien moet assyst kostbare tijd en ergernissen besparen. Met de combinatie van het pakket assyst en de diensten van Company.info kan sneller en accurater geproduceerd worden. De behandelaars binnen het notariaat kunnen hierdoor met minder moeite meer werk verzetten, waardoor het rendement binnen de praktijk verbetert.

Beperken handmatige invoer

Company.info heeft in assyst kunnen helpen om een aantal processen te optimaliseren. Deze diensten zorgden ervoor dat de hoeveelheid handmatige invoer van gegevens zoveel mogelijk werd verkleind. Onnodige, en daardoor voor de snelheid van werken beperkende stappen, worden onder andere hierdoor vermeden.

Automatische uitwisseling van gegevens Handelsregister en Kadaster

Gegevens van cliënten worden eenmalig in assyst opgenomen, om vervolgens automatisch en dus foutloos, opgenomen te worden in documenten die aangemaakt worden. De adrescheck van Company.info zorgt ervoor dat adressen in de gegevens van relaties en/of gegevens van vastgoed objecten foutloos worden opgenomen in assyst. De uitwisseling van gegevens met het Handelsregister complementeert en verbetert bedrijfsgegevens eenvoudig en automatisch, waaronder bijvoorbeeld de juiste tenaamstelling, inschrijfnummer en de naam van de tekenbevoegde binnen een onderneming.

De directe koppeling met het Kadaster is onlangs eveneens via Company.info gerealiseerd. De kadastrale gegevens zijn noodzakelijk ter voorbereiding op de diverse notariële aktes die ten behoeve van onroerend goed transacties worden opgesteld. Notariële medewerkers kunnen middels deze realtime verbinding snel en efficiënt de gewenste kadastrale informatie opvragen zonder dit keer op keer via de website van het Kadaster te hoeven doen. Dit maakt het werk uiteraard sneller en veel gebruiksvriendelijker.

Ook partner worden?

Een partnership met Company.info levert u en uw klanten significante voordelen op.

  • Commissie.
  • Eenvoudige, simpele software en data integratie.
  • Direct klaar voor gebruik.
  • Ondersteuning bij integratie.
  • Geen afzonderlijke licenties.

 

Neem nu contact op om uw mogelijkheden door te spreken.

Bekijk alle blogberichten