Blog

Company.info en FD samen in zakelijke markt

Vanaf heden intensiveren online bedrijven database Company.info en Het Financieele Dagblad de bestaande samenwerking. Hiertoe neemt FD Mediagroep alle aandelen van Company.info over. Beide bedienen de (groot)zakelijke markt met kwalitatieve financieel-economische informatie. Doel van de samenwerking is beide gebruikersgroepen nóg beter te bedienen met een combinatie van informatie.


Company.info wordt een zelfstandige business unit binnen de FD Mediagroep. Het huidige management van Company.info blijft aan om de komende jaren gezamenlijk de nieuwe mogelijkheden te realiseren.

 FDmediagroep

Van nieuws tot actie

Uit FD lezersonderzoek blijkt dat het op de hoogte blijven van zakelijk-economische ontwikkelingen de nummer één reden is om het FD te lezen. Een bijna even belangrijke tweede reden is het identificeren van opportunities.


Eugenie van Wiechen, Directeur Uitgever FDMG: “Het FD wil het makkelijk maken om op basis van een interessant nieuwsfeit over te gaan tot actie. Als er bijvoorbeeld nieuws is over groeiplannen van een organisatie, biedt dat een hele reeks lezers een opportunity. Een bankier ziet mogelijkheden om die groei te financieren, een verzekeraar ziet mogelijkheden om die groei te verzekeren en een makelaar of bouwer ziet mogelijkheden om die groei te huisvesten. FD lezers willen dan weten hoe dat groeiende bedrijf is gestructureerd, wie ze moeten benaderen en hoe zij hun aanbod aan kunnen sluiten bij de wensen van deze prospect. Company.info biedt ze hiertoe de informatie.


Benedicte Lochtenberg, Algemeen Directeur van Company.info: “Company.info is de afgelopen vier jaar ondanks – of wellicht juist dankzij – de crisis met meer dan 45% per jaar gegroeid. Gebruikers van Company.info weten dat een goede gespreksvoorbereiding en kennis over de klant of prospect bijdraagt aan hun begrip over hun gesprekspartner. Zo neemt het salessucces toe, net als het aantal tevreden klanten.

“Company.info en het FD bedienen beiden de (groot)zakelijke markt met kwalitatieve financieel-economische informatie. Het doel van de samenwerking is beide gebruikersgroepen nóg beter te bedienen met een combinatie van informatie.”

Objectief, onafhankelijk en professioneel

Het FD biedt sinds 1796 informatie over ‘al het geene tot het financieele eenige betrekking heeft’. Jan Bonjer (hoofdredacteur FD): “FD levert objectief, onafhankelijk en professioneel nieuws. Company.info levert ons al sinds 2007 op professionele wijze onafhankelijke en feitelijke informatie over bedrijven en markten. Dat past perfect bij elkaar. De digitale omgeving maakt het nu mogelijk om deze informatie voor onze lezers nog makkelijker aan elkaar te koppelen.”

 

One-stop-shop: nieuws geïntegreerd met achtergrondinformatie

Door de samenwerking hebben FD lezers en Company.info gebruikers op eenvoudige wijze de beschikking over relevante bedrijfsinformatie. In nieuwe FD/Company.info proposities zijn nieuws en achtergrond gecombineerd waardoor gebruikers efficiënter kunnen werken en meer opportunities kunnen realiseren. De combinatie van FD en Company.info wordt voor bredere doelgroepen – waaronder regionaal georiënteerde bedrijven en MKB’ers – nog relevanter. Zowel ter ondersteuning van marketing en sales als van compliance en finance.

  • Met één klik relevante bedrijfsinformatie
  • Nieuws en achtergronden gecombineerd

 

Company.info: professioneel label voor bedrijfsinformatie

Company.info werd in 1998 opgericht om ondernemingen te ondersteunen met kennis over hun zakelijke relaties. Company.info heeft inmiddels 30 medewerkers en beheert de grootste online bedrijvendatabase van Nederland. Zij biedt waardevolle, verrijkte bedrijfsinformatie en zakelijk nieuws over meer dan 2,5 miljoen organisaties en bedrijven. Company.info is sinds 2009 marktleider in bedrijfsinformatie voor zakelijke dienstverleners en heeft onder andere banken, verzekeraars, accountants en consultants als klant.

 

Het Financieele Dagblad en FD Mediagroep

Het Financieele Dagblad werd opgericht in 1796 en is de enige kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Het Financieele Dagblad is onderdeel van de FD Mediagroep. De FD Mediagroep beschikt over een unieke combinatie van media waarmee een selectieve doelgroep in Nederland non-stop visueel, auditief en interactief kan worden bereikt. Meer informatie: www.fdmg.nl

Bekijk alle blogberichten