Artikel

Nieuw: Company Index, indicatie financiële bedrijfsprestatie

Leestijd: 3 minuten

“Als bedrijf loop ik snel financieel risico. Ik check standaard de gezondheid van mijn klanten.” “Ik wil met deze leverancier gaan samenwerken. Kan hij zijn verplichtingen straks nakomen?” “Ik wil vóóraf weten wat mijn bedrijfsrisico’s zijn, als ik een nieuw leasecontract afsluit.”

Van onze klanten hebben we al vaker de wens vernomen om in Company.info inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van bedrijven. Voor een 360 graden klantbeeld. Dit was voor ons de reden om Company Index te ontwikkelen. En vandaag introduceren we met trots deze nieuwste feature in Company.info.

Company Index in het kort

Company Index geeft op een snelle, gebruiksvriendelijke en transparante manier een indicatie van de financiële prestatie van bedrijven, die verplicht zijn een standaard jaarrekening te deponeren. Dit zijn nu al meer dan 800.000 bedrijven in Nederland.

Bedrijven beoordelen op feiten

Niet op basis van eigen ervaring of een buikgevoel, maar aan de hand van feiten én ten opzichte van branchegenoten wordt de Company Index score berekend:

  • Faillissement informatie

  • Eigen vermogen

  • Solvabiliteit

  • Current ratio

  • Winst (patroon)

  • Leeftijd organisatie

Snel weten met wie je zaken wilt doen

Met Company Index en het laatste zakelijke nieuws zijn bedrijfsrisico’s en kansen bij (nieuwe) zakenrelaties direct in beeld, en weet je óf je zaken met ze wilt doen.

“Company Index is een mooie aanvulling in Company.info. Het geeft op een gebruiksvriendelijke manier snel de juiste handvatten om tot een goed onderbouwde beslissing te komen.”

Testgebruiker

Company Index gratis beschikbaar

Vanaf vandaag is Company Index voor de gebruikers van Company.info gratis beschikbaar. Deze feature is een bèta variant en nog volop in ontwikkeling. Wij horen dan ook graag uw ervaringen en suggesties.

Wilt u tips over het gebruik en de mogelijkheden van Company Index? Bekijk dan onderstaande webinar of neem contact met ons op.

Neem contact op

Volgend artikel

Artikel

Matthijs Tetteroo nieuwe Algemeen Directeur Company.info

Bijna twee decennia na de oprichting van Company.info gaan we een volgende fase in. Data is the new oil en dat biedt nieuwe kansen. Bij deze ontwikkeling hoort een innovatieve, data-driven leider. “Matthijs Tetteroo, voorheen Head of Business Development Intelligence, loopt voorop als het gaat om datakwaliteit, context geven aan data en data-integratie. Wij zijn daarom blij […]