Company Index.

Inzicht in de financiële gezondheid van een bedrijf

Wil je zakendoen met een nieuwe klant of leverancier en twijfel je over zijn financiële gezondheid? Bedrijfsrisico’s lopen fors op als een klant jouw factuur niet meer kan betalen of zijn verplichtingen niet meer kan nakomen. Werk je met leasecontracten, verleen je diensten of lever je producten op maat? Dan is het van groot belang dat je een actueel inzicht hebt in de financiële gezondheid van je relaties. Een tijdrovende en kostbare klus, maar niet met Company.info.

Weet snel óf je zaken wilt doen

Company Index is de oplossing om op een snelle, gebruiksvriendelijke en transparante manier jaarrekeningen te lezen en de financiële prestatie van een bedrijf te beoordelen. Hierbij wordt gekeken naar financiële informatie in combinatie met de leeftijd van het bedrijf en de sector waarin het opereert.

Een op feiten gebaseerde en transparante waardebeoordeling van bedrijven

Company Index geeft een op feiten gebaseerde waardebeoordeling van bedrijven die verplicht zijn een standaard jaarrekening te deponeren. Dit zijn er meer dan 800.000. Al deze bedrijven hebben in het online portal van Company.info de Company Index.

Company Index wordt berekend aan de hand van:

 • cijfers uit gedeponeerde standaard jaarrekeningen (uit het Handelsregister) van het bedrijf, de moederorganisatie en sector (op basis van de SBI-code); en

 • faillissement informatie (uit het Centraal Insolventieregister) over het bedrijf en de sector (op basis van de SBI-code).

De feiten die geïndexeerd en gewaardeerd worden zijn onder andere:

 • Faillissement informatie

 • Eigen vermogen

 • Solvabiliteit

 • Current ratio

 • Winst (patroon)

 • Leeftijd van het bedrijf

Peter Pennings

TendenZ

“Direct weten met wie je zakendoet of wilt gaan doen, is een groot voordeel voor onze gebruikers.”

Snel een diepgaand klantbeeld met zicht op risico’s en kansen

 • Klantinzicht

  Met de actuele, complete en kwalitatieve bedrijfsinformatie , het laatste zakelijke nieuws en Company Index heb je snel een volledig en diepgaand leveranciers- en klantinzicht.

 • Signalering risico’s en kansen

  Company Index signaleert bedrijfsrisico’s en geeft inzicht in kansen. Zo heb je geen onzekerheden meer over de groeicijfers van het bedrijf, ook vergeleken met de sector.

 • Tijdsbesparing

  Door de directe interpretatie van de jaarrekeningen en faillissement informatie bespaar je veel tijd bij het bepalen en monitoren van de financiële gezondheid van een bedrijf.

Voor wie?

Company Index is vooral interessant voor bedrijven die snel financieel risico lopen zoals groothandels, transport en bouwbedrijven. Ook voor bedrijven die producten op maat leveren, met leasecontracten werken, op zoek zijn naar overnames of producten verhuren is de Company Index interessant.

Probeer Company.info gratis.

7 dagen toegang. Geen betaalgegevens nodig. Stopt automatisch. Start direct.

Probeer gratis