Artikel

Met datadriven vastgoedbeheer snel de juiste huurder of koper voor je bedrijfspand vinden

Leestijd: 5 minuten

Welke bedrijven zijn op welk adres ingeschreven en sinds wanneer? Tot welke datum lopen de huurcontracten? Zijn er bedrijven die door een fusie of overname uit hun jasje groeien? Zijn deze bedrijven op zoek naar een nieuw bedrijfspand?

Het zijn vragen die vastgoedbeheerders en bedrijfsmakelaars dagelijks bezighouden. De antwoorden zijn met datadriven vastgoedbeheer via Company.info eenvoudig te achterhalen. Dankzij het combineren van meerdere databronnen en ze te verrijken met de informatie uit jaarverslagen, bedrijfsnieuws en unieke vastgoed triggers. Mia Stange, accountmanager bij Company.info, vertelt hierover in dit blogartikel.

Welke bedrijven zijn potentiële huurders van een pand?

Bij Company.info hebben we veel vastgoedbeheerders en bedrijfsmakelaars als klant. Zij hebben 24/7 toegang tot de meest betrouwbare data waarmee ze het antwoord vinden op hun vragen. Met name de combinatie van verschillende soorten data is interessant. Zo ontdek je namelijk dat twee fuserende bedrijven straks samen 300 medewerkers hebben. Ook achterhaal je gemakkelijk dat dit fusiebedrijf straks een lab of een grote buitenruimte nodig heeft. Je kunt in een jaarverslag vinden dat het huurcontract van een bedrijf met ruim 100 medewerkers binnenkort afloopt. Daarnaast lees je dat dit bedrijf nu nog in een verouderd bedrijfsverzamelgebouw, met een laag energielabel, gevestigd is. Dit bedrijf kan fors besparen op zijn energiekosten als het verhuist naar een moderner, energiezuiniger pand. En laat jij nou net zo’n pand in de aanbieding hebben.

Feiten 2019 | Organisaties in een (ver)ouder(d) pand

 • Circa 420.000 organisaties zijn gevestigd in een vooroorlogs pand.

 • Deze organisaties bevinden zich voornamelijk in de provincie Noord-Holland.

 • Ruim 30% van organisaties met meer dan 50 medewerkers zitten in een pand van 1980 of ouder.

Combinaties en verrijkingen van data realiseren unieke vastgoed triggers

Veel feitelijke inzichten die voorheen verborgen bleven ontstaan door verschillende data in samenhang te analyseren. Company.info combineert data van de BAG, het Kadaster en het Handelsregister met jaarverslagen en bedrijfsnieuws uit meer dan 1500 nieuwsbronnen. Deze combinatie geeft nieuwe inzichten. Dat levert unieke vastgoed triggers op voor sales.

Feiten 2019 | Organisaties >50 medewerkers

 • 8.800 organisaties zijn gevestigd in een pand met bestemming industrieel gebruik.

 • 5.700 organisaties zitten in een pand met bestemming kantoorgebruik.

 • 8.400 organisaties hebben een pand met een oppervlakte van 1.000 m2 of meer.

Met datadriven vastgoedbeheer gemakkelijk segmenteren en gericht zoeken

Vastgoedbeheerders en makelaars hebben veel soorten data nodig voor de dagelijkse werkzaamheden. In de Vastgoed Module van Company.info wordt alle relevante informatie ondergebracht in één database. Hierin vind je gemakkelijk alle gewenste organisaties die voldoen aan de gewenste doelgroep kenmerken. Selecteren is mogelijk met kenmerken zoals branche, aantal medewerkers, nieuws over fusies en overnames of energielabel. Ook is het mogelijk organisaties te vinden door jaarverslagen en zakelijke artikelen te doorzoeken met relevante zoektermen. Denk bijvoorbeeld aan termen als ‘elektrisch rijden’ of ‘flexwerken’. Zo achterhaal je of een bedrijf in zijn leasecontracten elektrisch rijden stimuleert, waardoor de aanwezigheid van laadpalen een belangrijk criterium is. Of dat een bedrijf is overgestapt op flexwerken, waardoor het voortaan nog maar 70 procent van de werkplekken nodig heeft. Met deze en andere unieke vastgoed triggers bieden wij onze klanten nog meer inzicht.

Feiten 2019 | Verhuizende organisaties

 • 1 op de 7 (van alle) bedrijven heeft een verhoogde kans op verhuizing. Dat zijn er in totaal 224.000.

 • Deze organisaties zijn vaker gevestigd in NH of ZH.

 • In een vijfde van de gevallen zijn ze groeiend.

 • Ze bestaan gemiddeld 7 jaar of korter.

 • Meestal zijn ze actief in de sector detail- en groothandel.

 • Opvallend genoeg zijn ze ook vaak actief in de branche ‘cultuur, sport en recreatie’.

Krijg met datadriven vastgoedbeheer direct inzicht in de best converterende leads

Kortom, de verrijkingen en slimme combinatie van BAG-, Kadaster- en Handelsregister-data in de Vastgoed Module geeft je direct inzicht in leads met de hoogste kans op conversie. Wil jij ook gemakkelijk de juiste huurder of koper voor je bedrijfspand vinden met behulp van betrouwbare data? Maak dan direct gebruik van onze Vastgoed Module.Of probeer het eerst één week gratis.

Mia Stange, accountmanager bij Company.info

Volgend artikel

Artikel

Succesvolle eerste inspiratiemiddag

Op 8 oktober vond de eerste Company.info Inspiratiemiddag plaats. Een zeer geslaagde middag met leerzame presentaties en goede gesprekken. We kijken terug op een succesvol evenement met onze klanten en relaties.