Iedere compliance-afdeling kent de ergernissen bij het googelen van bedrijven op eventuele betrokkenheid bij fraude, witwassen, terrorismefinanciering, kidnapping en andere duistere zaken. Want waar googel je precies op? Welke zoektermen moet je gebruiken? In welke talen? En hoeveel pagina’s met hits moet je bekijken om iets actueels en relevants te vinden? Eén ding is zeker: waterdicht is deze methode allerminst. Mark Brasser (Product Owner bij Company.info) vertelt hoe je dit proces volledig automatiseert.
Laat onze API’s voor je werken
Company.info heeft deze ‘adverse media’ controle voor je geautomatiseerd. Via onze API’s doorzoek je gemakkelijk verschillende internationale nieuwsbronnen op alle gewenste zoektermen. In een immense set aan internationale databronnen vind je zoektermen als fraude, witwassen, kidnapping en belastingontduiking. Je ontvangt alle hits die we vinden op een gestructureerde manier. Dit maakt het mogelijk jouw KYC onderzoek uniform en volgens richtlijnen uit te voeren.
‘Adverse media’ check en nieuwsalerts
Naast de ‘adverse media’ hits geven onze API’s je ook al het ‘gewone’ bedrijfsnieuws over jouw klanten en over de sectoren waarbinnen je klanten opereren. Company.info onderscheidt en selecteert met behulp van Data Science de meest relevante zakelijke informatie. Op welke manier en hoe vaak je dit nieuws ontvangt, bepaal je zelf: dagelijks of wekelijks via het Online portal, in je mailbox of als nieuwsalert via API’s in je eigen systemen. Op deze manier voer je niet alleen de verplichte Wwft-controle uit bij de KYC-onboarding of periodieke controle van klanten, maar is het ook mogelijk om zakelijke risico’s te blijven monitoren. Je kan ervoor kiezen om alle berichten te ontvangen, maar ook het instellen van triggers is mogelijk. Dan krijg je alleen de voor jou relevante berichten direct te zien. Bijvoorbeeld als een bedrijf betrokken is bij een fusie of overname of als er een nieuwe directeur aantreedt.
Logfiles met uitgevoerde controles
Via onze online portal is het mogelijk om met één klik op te slaan wat je hebt onderzocht. Je hebt hierdoor altijd inzage in controles die je hebt uitgevoerd. Uiteraard is dit ook mogelijk wanneer je gebruikmaakt van onze API’s. Je hoeft deze uitgevoerde checks en ondernomen stappen dan niet zelf handmatig op te slaan in je eigen systemen, dit gebeurt dan volledig automatisch.
"Wil je meer weten over de ‘adverse media’ check of over het instellen van nieuwsalerts? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden, want die zijn eindeloos. Ook ontwikkelen we graag samen met jou een oplossing op maat."
KYC-processen automatiseren.
Ben je benieuwd hoe wij kunnen helpen bij het automatiseren van jouw KYC-proces?