Partner in the spotlight

Waardevolle integratie van Company.info data in notarissoftware Nobilex

Publicatie: 12 December 2022
Leestijd: 5 minuten

Bedrijfsdata zijn heel waardevol voor notariskantoren, bijvoorbeeld om het cliëntenonderzoek volgens de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) uit te voeren. Dat zag ook Rob van Weeghel, directeur van Nobilex, een softwaresysteem voor notariskantoren. Daarom heeft Nobilex de data van Company.info geïntegreerd in hun systeem.

“Als notaris is het essentieel dat je goede en actuele databronnen hebt, zodat je de juiste informatie hebt. Dat is precies wat Company.info biedt.”

Rob van Weeghel
Directeur Nobilex

Jongste notariële softwareleverancier.

Nobilex is in 2018 opgericht op initiatief van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Daarmee is het bedrijf de jongste notariële softwareleverancier. Wat ze zo bijzonder maakt? Er is geen winstoogmerk. Het doel van Nobilex is om het notariaat verder te digitaliseren. Door mee te gaan met de digitale transformatie, komt er innovatie in de markt en is de kans een stuk kleiner dat het notariaat weggeconcurreerd wordt. Daarom staat digitalisering hoog op de strategische agenda. Nobilex ziet zichzelf als dé partner voor elke notaris om die verandering mee door te maken.

Daarom is digitalisering van het notariaat zo belangrijk.

Die digitale transformatie is niet makkelijk, omdat veel notariskantoren het belang er nog niet van inzien. Rob: “Ze vragen bijvoorbeeld om snellere tekstverwerking voor het opstellen van akten, brieven en andere notariële documenten, terwijl we bij Nobilex juist bezig zijn om dit zoveel mogelijk te automatiseren. De klantwensen passen dus niet altijd bij de strategische ontwikkeling die wij graag zien. Het is dan ook een uitdaging om notariskantoren mee te krijgen.”

Die digitalisering is juist zo belangrijk om de concurrentie voor te blijven. Rob geeft een voorbeeld. “Binnenkort moet je in ieder EU-land digitaal een bv kunnen oprichten, dat is vanuit de politiek besloten. Wanneer onze overheid deze taak bij de Kamer van Koophandel zou beleggen dan zou er veel werk voor notariskantoren weggevallen. Dat is dus een risico voor onze markt. En om dat te voorkomen is het zo ontzettend belangrijk dat het notariaat gaat digitaliseren.”

Integratie met bedrijfsdata voor notarissen.

Nobilex zet dan ook vol in op de beste software voor notarissen. Naast de snelheid en moderne interface hoort daar ook een integratie met bedrijfsdata van Company.info bij.

“We waren op zoek naar de beste partij voor informatie over niet-natuurlijke personen en kwamen meteen bij jullie uit.”

Rob van Weeghel
Directeur Nobilex

Van cliëntenonderzoek tot automatisch aangemaakte cliëntkaarten.

Die informatie is noodzakelijk om het cliëntenonderzoek volgens de Wwft uit te voeren. Met de integratie van Company.info doen notarissen direct een UBO-onderzoek en compliance check in Nobilex. Zo krijgen ze inzicht in welke personen UBO’s zijn. Dankzij de automatische check weten ze ook meteen of die UBO’s op PEP- of sanctielijsten voorkomen en of ze negatief in het nieuws zijn geweest. Zo is een groot deel van het cliëntenonderzoek in 1 klik gedaan.

Waar notarissen ook veel tijd op besparen, is het maken van de cliëntkaarten. Rob: “Dat deden ze eerst handmatig, maar dankzij de software gaat dat nu automatisch. Met 1 druk op de knop staan in de cliëntkaart meteen de juiste bedrijfsgegevens.”

Prettige samenwerking leidt tot mooie toekomstideeën.

Rob is positief over de samenwerking met Company.info. “We hebben regelmatig contact over van alles: van issues waar we tegenaan lopen tot nieuwe ontwikkelingen en optimalisaties. Dat contact is altijd heel prettig, omdat jullie zo goed meedenken”, legt hij uit. Hij zit dan ook vol met ideeën om de data-integratie en daarmee de samenwerking verder uit te breiden.

Zo ziet Rob in de toekomst graag een optie om bedrijfsstructuren automatisch te visualiseren. “Soms heb je een hele kerstboom met organisaties aan elkaar hangen. Als je met één van die organisaties zaken doet, heb je de neiging om de andere uit het oog te verliezen. Terwijl er bij de andere bv’s vaak ook dingen gebeuren die je als notaris moet weten. Door de structuren te visualiseren, wordt het inzichtelijker en vermijd je een handmatig zoekproces. Op dat punt hebben de data van Company.info een grote toegevoegde waarde.”

Ook partner worden van Company.info?

Als partner van Company.info verbeter je de kwaliteit van de bedrijfsinformatie en het gebruiksgemak in je softwareproduct. Jouw klanten profiteren daardoor van actuele data direct in hun eigen systeem. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk onze partner pagina voor meer informatie of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer!

Word partner van Company.info

Bekijk hier het overzicht van alle bestaande data-integraties van Company.info.

Volgend artikel

Marketing, Nieuws

Verbeterd markt- en klantinzicht met vernieuwde marketingdata

Binnen Company.info zijn wij continu bezig om onze data en tools te optimaliseren. De afgelopen periode hebben wij de kwaliteit van onze marketingdata verder verbeterd en diverse nieuwe data-elementen toegevoegd. Deze verbeteringen maken het mogelijk om nog succesvoller je markt te bewerken.