Compliance, Nieuws

Voldoe efficiënter aan de Wwft met de vernieuwde Company.info voor Salesforce App

Publicatie: 1 februari 2022
Leestijd: 3 minuten

Met de Company.info App voor Salesforce  controleer en verrijk je klantgegevens automatisch in Salesforce. Onlangs is er een nieuwe module in deze App gelanceerd: De Risk & Compliance module. Hiermee zijn cliëntacceptatie- en onboarding-functionaliteiten geïntegreerd in de App. Deze funcationaliteiten maken het eenvoudiger om te achterhalen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s), ofwel de uiteindelijk belanghebbenden, bij (potentiële) cliënten zijn. Ook het controleren op de aanwezigheid van eventuele compliance issues gaat met de nieuwe module efficiënter. De vernieuwde Company.info App voor Salesforce maakt het dus mogelijk om effectiever aan de Wet ter voorkoming van Witwassen en financieren terrorisme (Wwft) te voldoen.

 

Kom de Wwft na met een volledig inzicht in de bedrijfsdata van cliënten

In de nieuwe Risk & Compliance Module wordt de kredietwaardigheid van een cliënt achterhaald door het opvragen van een uitgebreid bedrijfsrapport waarin de bedrijfsstructuur, jaarrekeningen, deponeringen en aansprakelijkheidsverklaringen terug te vinden zijn.

Daarnaast is het met de vernieuwde App nu eenvoudiger om een cliëntenonderzoek te starten dankzij de volgende functionaliteiten:

  • UBO-check
    Achterhaal automatisch de UBO, inclusief de concernstructuur en de bijbehorende functionarissen.

  • Compliance check & monitoring
    Check eenvoudig of de UBO voorkomt op wereldwijde PEP- en sanctielijsten of (negatief) is genoemd in de media.

  • Uittreksels opvragen
    Vraag realtime uittreksels van jouw (potentiële) cliënt op in je eigen Salesforce omgeving.

Door de integratie van deze functionaliteiten kunnen er nu geen Wwft-normen meer over het hoofd worden gezien. Zowel de nieuwe Risk & Compliance module als de Salesforce App zijn aanpasbaar aan individuele processen. Hierdoor kunnen beiden moeiteloos worden geïntegreerd in bestaande Salesforce-trajecten. zodat de API-connecties eenvoudig op bestaande Salesforce-trajecten kunnen worden aangesloten.

Vanwege alle geldende wetgeving is het ontzettend belangrijk om onboarding processen, ook wel Know Your Customer (KYC) processen genoemd, zo optimaal mogelijk te organiseren. Deze Risk & Compliance Module helpt om de benodigde bedrijfsinformatie voor KYC accuraat en efficiënt te raadplegen.

Johan van den Hoek
Product Owner bij Appsolutely, ontwikkelaar van de App

Persoonlijke demo

Wil je weten wat de Risk & Compliance Module in de Company.info voor Salesforce App kan betekenen voor jouw organisatie? Of ben je benieuwd hoe de implementatie werkt? Vraag dan een persoonlijke demo aan!

Vraag demo aan

Volgend artikel

Marketing, Webinar

Meld je aan voor het webinar ‘Bepaal, vind én bereik jouw B2B marktpotentieel’ op 17 mei

Wil jij een diepgaand inzicht in het profiel van jouw ideale B2B-doelgroep? Of wil je weten waar je jouw doelgroep vindt en hoe je deze het beste kunt benaderen? Meld je dan aan voor het webinar 'Bepaal, vind en bereik jouw B2B marktpotentieel'.