Marketing

Vind bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan

Leestijd: 3 minuten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is in Nederland een sterke trend. Steeds meer bedrijven proberen duurzamer en meer verantwoord te ondernemen. Maar welke bedrijven zijn dit en in welke mate passen ze een duurzaamheidsstrategie toe? Company.info heeft dit inzichtelijk gemaakt. Hierdoor weet je als marketeer precies welke bedrijven openstaan voor je duurzame proposities en kan je een gericht aanbod doen.

Duurzaamheiddata van Company.info.

Zijn de leasewagens elektrisch? Beschikt een bedrijf over een ISO certificaat? Wordt er een circulaire strategie toegepast in de bedrijfsvoering? Company.info heeft verschillende databronnen, zoals webdata en automotive informatie, met elkaar gecombineerd om inzichtelijk te maken in hoeverre een bedrijf duurzaam onderneemt. De duurzaamheiddata bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Circulair bedrijf
  Achterhaal of een organisatie circulaire strategieën toepast in de bedrijfsvoering. Deze bedrijven zetten hun grondstoffen optimaal in en hergebruiken ze waar mogelijk in de productieketen: vanaf de grondstofwinning tot aan de uiteindelijke consumptie. Om tot deze inzichten te komen is gebruik gemaakt van webcrawling. Bedrijfswebsites zijn gericht doorzocht op een aantal trefwoorden waarmee circulaire bedrijven zijn herkend.

  R-ladder van RVO
  Kom te weten of een organisatie gebruik maakt van circulaire strategieën in de bedrijfsvoering volgens de R-ladder van RVO.

 • Elektrificatie wagenpark
  Creëer inzicht in de mate waarop het wagenpark van een organisatie is geëlektrificeerd.

 • Zuinigheid wagenpark
  Check hoe zuinig het wagenpark van een organisatie is op basis van gemiddeld energielabel.

 • SDE subsidie
  Maak inzichtelijk of organisaties een SDE subsidie toegekend hebben gekregen. SDE subsidie staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie. Deze subsidie is bedoeld om bedrijven, instellingen en non-profit organisaties te stimuleren om haar eigen duurzame energie op te wekken.

 • MVO Piramide
  Krijg antwoord op de vragen:

  • Beschikt een bedrijf over een (duurzaamheid/MVO gerelateerd) ISO certificaat ?
  • Is er een duurzaamheid (jaar)verslag aanwezig?
  • Doet een bedrijf aan sponsoring?
  • Wordt er op de website iets genoemd over MVO, duurzaamheid, etc?

  Deze informatie is inzichtelijk gemaakt door alle websites te filteren op keywords als MVO, ISO, duurzaam ondernemen en sponsoring.  In de MVO-piramide vind je de verdeling van hoe wij bedrijven die MVO/duurzaam ondernemen hebben geclassificeerd.

Afbeelding

Zelf aan de slag met de duurzaamheiddata van Company.info

De duurzaamheiddata is opgenomen in de online analysetool Marktview. 

Tijdens een online demo laten we je graag zien hoe je deze informatie zelf toepast in je marketing en of salesstrategie.

Vraag demo aan

Volgend artikel

Artikel, Compliance

Meer grip op risico’s door slimme data voor verzekeraars

Met behulp van onze unieke data-inzichten kunnen verzekeraars risico's beter inschatten. Hoe dat werkt en hoe wij je hierbij kunnen helpen, lees je in dit blog.