Hypothecair bericht.

Ben je veel tijd kwijt met het achterhalen van de hypotheekhouder en mogelijke schuldeisers op een vastgoedobject? Wil je de hoogte van de hypotheek en beslagen van een kadastraal perceel of appartement automatisch toevoegen aan een document? Met Company.info beschik je direct over alle informatie uit het hypothecair bericht: online of automatisch in je dossier of akte.

Direct inzicht in alle hypotheek informatie van het Kadaster

Het hypothecair bericht geeft een duidelijk overzicht van de rechten en eventuele vorderingen die op een perceel rusten. Met deze informatie weet je in één oogopslag wat de hoofdsom en rentevoet bedragen. Gegevens over de hypotheekhouder worden hier standaard in meegenomen. Als dit van toepassing is, wordt ook aangegeven welke schuldeisers vorderingen hebben gelegd op een pand en wat de hoogte van de vordering bedraagt. Met Company.info heb je deze kadastrale informatie direct beschikbaar.

Het hypothecair bericht geeft inzicht in de volgende kenmerken:

 • De rechten die op een perceel liggen, waaronder een hypotheek, beslag of zakelijk recht.

 • Type perceel, oppervlakte en eventuele splitsingen.

 • Gerechtigde bezitter van het perceel.

 • Omschrijving van het hypotheekstuk (beslag, doorhaling, hypotheek, overig).

 • Indicatie of documenten van het perceel gefiatteerd zijn.

Robért Molenaar

Witlox Van den Boomen

“Betrouwbare databronnen zijn hét startpunt voor efficiënte digitale werkprocessen en kwaliteit.”

Hypothecair bericht toegankelijk op de manier die jij wenst

 • Online: direct inzicht in het vastgoed van een bedrijf of een adres
  Met de vastgoedmodule in het online portal van Company.info heb je direct toegang tot het hypothecair bericht. Zoek op adres of op bedrijfsnaam en krijg snel en eenvoudig inzicht in alle gewenste vastgoedinformatie. De vastgoedmodule leent zich uitstekend om de vastgoedeigendommen van organisaties in kaart te brengen. Naast het hypothecair bericht, heb je ook toegang tot de kadastrale kaart, het eigendomsbewijs, koopsommenoverzichten, energielabels, gevestigde ondernemingen en meer.
 • API: vastgoed informatie direct toegankelijk in je documenten, akten en vastgoedsoftware
  Ben je werkzaam als makelaar, taxateur of notaris en zoek je manieren om sneller en accurater te werken aan vastgoeddocumenten? Voeg de informatie uit het hypothecair bericht automatisch toe aan het vastgoeddocument waar je aan werkt. Dit is mogelijk op de manier die jij wenst; alle hypothecaire informatie, specifieke kenmerken uit het bericht, in PDF of XML-formaat. Met de vastgoed API’s is het ook mogelijk andere vastgoedinformatie toegankelijk te maken in je systeem, waaronder de kadastrale kaart, het koopsommenoverzicht, de waardebepaling van een object en het eigendomsbewijs.

Bekijk alle technische details van de vastgoed API’s

Voor wie?

De vastgoed API van Company.info helpt je tijd én kosten te besparen met actuele hypotheek informatie die je geheel of gedeeltelijk direct kunt importeren in documenten, akten en contracten. Dit is in het bijzonder interessant voor:

 • Taxateurs

 • Notarissen

 • Makelaars

Aan de slag met onze vastgoed API's?

Vraag een gratis proefabonnement aan om onze vastgoed API's direct te testen in je software.

Probeer gratis