Artikel

Company.info feliciteert onze topvrouw Eugenie van Wiechen

Leestijd: 2 minuten

Algemeen directeur van de FD Mediagroep Eugenie van Wiechen is donderdagavond in Amsterdam uitgeroepen tot Topvrouw van 2018. Van Wiechen is sinds 2014 algemeen directeur van de FD Mediagroep, waaronder onder meer Het Financieele Dagblad en Company.info vallen.

‘Ik geloof heel erg in gelijkheid en een cultuur creëren waarin iedereen durft te zeggen wat hij of zij vindt. Ik vind dat je daar als leidinggevende toe moet uitnodigen, want dat gaat niet vanzelf.’

Eugenie van Wiechen
Algemeen directeur van de FD Mediagroep

Het oordeel van de jury

De 5-koppige jury, onder voorzitterschap van Pamela Boumeester, had de lastige taak om een winnares te benoemen. Voor de verkiezing Topvrouw van het Jaar waren tien topvrouwen genomineerd. Op basis van aangeleverde informatie waren Eugenie van Wiechen, Margaret Versteden-van Duijn en Annemieke den Otter gekozen tot finalisten. Zij moesten de jury in een persoonlijke presentatie overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het jaar 2018 het meest verdienden. Uiteindelijk is de keuze op Eugenie van Wiechen gevallen.

Eugenie van Wiechen wordt in het juryrapport geprezen omdat zij door haar authenticiteit en de durf om zich kwetsbaar op te stellen ervoor heeft gezorgd dat de cultuur in het bedrijf is veranderd in een transparante en veilige werkomgeving voor vrouwen zowel als mannen. Daarbij heeft zij met haar strategische keuzes het bedrijf de afgelopen 7 jaar op een succesvolle manier door een krimpende markt geloodst en de jury ervan heeft kunnen overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen – en mannen –  en dan niet alleen in haar eigen organisatie, aldus Pamela Boumeester, juryvoorzitter.

Volgend artikel

Artikel

Video: How It’s Done – Company.info

Het programma ‘How It’s Done’ van RTL Z reist het land door om bedrijven in Nederland in beeld te brengen. In deze aflevering gaat het over de newest intelligence-sector. Wat houdt dit precies in? Wat zijn ontwikkelingen op dit gebied? En wat heb je er aan? Henk Pijper en David Graus leggen uit waarom bedrijfsinformatie steeds belangrijker wordt voor […]