Blog

Het succes van algoritmen en systemen voor personalisatie en aanbevelingen

Donderdag 19 oktober was David Graus, data scientist van Company.info, de gastheer van de Recommender Systems Amsterdam meetup, een meetup over aanbevelingssystemen
waarbij datawetenschappers, academici en developers kennisdelen over algoritmen en systemen voor personalisatie en aanbevelingen.

Deze 8e editie van de meetup had als thema “personalisatie en aanbevelingen van mediacontent”. Datawetenschappers van Liberty Global, XITE, en Bibblio deden uit de
doeken hoe zij het aanbod van hun mediacontent (respectievelijk televisieprogramma’s, videoclips, en artikelen) personaliseren en aanbieden aan hun gebruikers. Sprekers waren:

  • Ghida Ibrahim van Liberty Global over aanbevelingssystemen voor video en TV producten
  • Bouke Huurnink en Roman Ivanon over interactieve, on-demand muziekvideo’s bij XITE
  • Robbert van der Pluijm van Bibblio over het personaliseren van mediacontent

Voorspellende inzichten

Company.info wil de zakelijke professional proactief en tijdig informeren over zakelijke kansen en risico’s. Om dit mogelijk te maken wordt continu gewerkt aan nieuwe oplossingen om voorspellende inzichten op het gebied van bedrijfsinformatie toegankelijk te maken. David Graus speelt hier als data scientist vanuit Company.info een grote rol in. Zo draagt hij bij aan de ontwikkeling en optimalisatie van de Company Index, waarmee direct inzicht wordt gegeven in de financiële gezondheid van een bedrijf, ook ten opzichte van de sector. Ook verbetert hij het aanbod van nieuws over klanten, door gebruik te maken van machine learning.

Bekijk alle blogberichten