Haal ESG data efficiënt op voorhand op.

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een nieuwe Europese richtlijn die bedrijven verplicht om te rapporteren over hun ESG prestaties. De regels gelden sinds 2024 voor grote bedrijven, maar ook kleine mkb-bedrijven krijgen er al mee te maken. Voor het maken van een ESG-rapportage heb je data nodig. Company.info biedt jou relevante inzichten van alle bedrijven (beursgenoteerd en niet-beursgenoteerd) in Nederland om snel en efficiënt tot een rapportage voor ESG te komen. Of om jouw ESG prestaties ten opzichte van soortgelijke bedrijven binnen jouw branche te benchmarken.

ESG inzichten van alle bedrijven in Nederland (beursgenoteerd én niet-beursgenoteerd)
Verzameld op voorhand
Voor het inschatten van ESG risico’s en benchmarking

Wat is ESG en waarom is het belangrijk?

ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Deze drie pijlers zeggen samen iets over hoe duurzaam en verantwoord je als bedrijf in jouw keten onderneemt.

ESG is niet langer een ‘nice-to-have’, maar een ‘must-have’ voor bedrijven, investeerders, en stakeholders. Vanaf 2024 moeten grote beursgenoteerde bedrijven met meer dan 500 medewerkers verslag uitbrengen over hun beleid en prestaties op het gebied van ESG. Vanaf 2025 en 2026 moeten ook grote niet-beursgenoteerde bedrijven hieraan voldoen. Dit is het gevolg van de Europese richtlijn Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Natuurlijk kunnen ook niet-beursgenoteerde mkb-ondernemingen ervoor kiezen om vrijwillig een duurzaamheidsrapportage voor ESG te doen.

Rapporteren over je duurzaamheidsprestaties via een ESG-rapportage.

Hoe je presteert op de 3 pijlers en welke activiteiten en initiatieven je als bedrijf neemt om aan je milieudoelen, sociale verplichtingen en governance-standaarden te voldoen, leg je vast in een ESG-rapportage. Per pijler rapporteer je over een set aan factoren die iets zeggen over hoe ‘corporate responsible’ jij en je keten zijn.

Environmental (Milieu)

Welke impact heeft jouw keten op het milieu?

Hierbij kijk je naar je CO2-uitstoot, maar ook naar die van de klanten en leveranciers waarmee je samenwerkt. Ook kijk je naar hoe jij, je klanten en leveranciers omgaan met natuurlijke hulpbronnen en de transitie naar duurzame energiebronnen.

Social (Sociaal)

Hoe gaat jouw keten om met personeel, klanten, leveranciers en stakeholders?

Deze pijler richt zich op de arbeidsomstandigheden binnen jouw bedrijf en die van je klanten/leveranciers. Ook kijk je naar de mate van diversiteit en inclusie, mensenrechten en maatschappelijke betrokkenheid.

Governance (Bestuur)

Wat doet jouw keten eraan om corruptie te voorkomen en hoe waarborg je dat investeringen in de toekomst ook duurzaam zijn?

Governance verwijst naar de manier waarop je bedrijf wordt geleid en gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken of er wel of niet ethisch zaken wordt gedaan, transparantie in (financiële) verslaglegging, naleving van wet- en regelgeving en een sterke, onafhankelijke raad van bestuur.

Deze data heb je nodig voor jouw ESG-rapportage.

Natuurlijk kan je je klanten, leveranciers en andere stakeholders stuk voor stuk vragen om informatie aan te leveren voor jouw ESG-rapportage. Echt efficiënt is dat niet. Veel slimmer is het om die informatie bij een externe databron op te halen. Via Company.info bijvoorbeeld. Die informatie verzamelen wij door middel van websitecrawling. Dat doen wij van zowel beursgenoteerde als niet-beurgesnoteerde bedrijven. Daarin zijn wij uniek. Binnen de 3 ESG-pijlers bieden wij verschillende inzichten. Hieronder vind je een shortlist van de inzichten die wij kunnen leveren.

Environmental
Social
Governance

Environmental

Wij verzamelen verschillende inzichten waarmee we de CO2-footprint van een bedrijf kunnen bepalen, zoals:

Social

Wij verzamelen informatie over hoe een bedrijf omgaat met personeel, klanten, leveranciers en stakeholders, zoals:

Governance

Wij verzamelen inzichten over de strategische intenties op het gebied van ESG, zoals:

Environmental

Wij verzamelen verschillende inzichten waarmee we de CO2-footprint van een bedrijf kunnen bepalen, zoals:

Social

Wij verzamelen informatie over hoe een bedrijf omgaat met personeel, klanten, leveranciers en stakeholders, zoals:

Governance

Wij verzamelen inzichten over de strategische intenties op het gebied van ESG, zoals:

ESG data voor benchmarking en ESG-score.

Ook voor benchmarking op het gebied van ESG zijn onze inzichten heel geschikt. Oftewel, hoe goed doet jouw organisatie het ten opzichte van soortgelijke bedrijven en/of concurrenten binnen jouw branche in Nederland? Dat doen wij door samen criteria te stellen op basis van jouw KPI’s op het gebied van ESG. Die zetten we af tegen de bedrijven in jouw branche en daar komt een ESG-score uit rollen. Die zegt iets over jouw duurzaamheidsprestaties ten opzichte van het gemiddelde in jouw sector.

Onze data is ESG-audit proof.

Omdat ESG-rapportages gecontroleerd moeten worden door een accountant, is het belangrijk dat alle data en bronnen die zijn gebruikt voor het maken van die rapportage terug te halen zijn. Net als de actualiteit van die data en bronnen. Daarom geven wij bij alle ESG data die wij uitleveren aan wat de bron en de publicatiedatum daarvan is. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan tijdens een ESG-audit.

Ontdek de mogelijkheden van onze data voor ESG.

Benieuwd naar alle inzichten die wij bieden op het gebied van ESG en voor ESG-rapportages? Op basis van jouw risicobeleid en KPI’s op het gebied van ESG gaan wij graag met jou in gesprek over de data en inzichten die jij nodig hebt.

Meer weten over onze datakenmerken voor ESG?

Vul onderstaand formulier in en een consultant neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

Wij gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen. Lees hierover meer in ons privacy statement.