Blog

Geen business penalties meer in e-commerce

Salmon, een wereldwijde e-commerce speler, ontwikkelt digital commerce oplossingen voor grote merken: van advies en strategie tot ontwerp, realisatie en optimalisatie. Tim Bosch, Head of Marketing & Product Management van Salmon, vertelt hoe de langdurige samenwerking met Company.info Webservices bijdraagt aan hun klantoplossingen.

Gemak en snelheid key voor online shoppen

Bosch: ‘Als je succesvol wilt zijn in e-commerce, moet de online klantreis leuk zijn. ‘Leuk’ kan van alles zijn, maar wij brengen dit terug tot ‘gemak en snelheid’. Wij geven hier vanuit 3 strategische invalshoeken invulling aan: creativiteit, technologie en data. Een goede webshop ziet er aantrekkelijk uit (‘creatief’), werkt snel, gemakkelijk (‘techniek’) en datagedreven (‘data’ over klant, product, gebruik ed).

De oplossingen van Company.info Webservices zorgen voor gemak en snelheid tijdens het online shoppen. Twee absolute randvoorwaarden voor een succesvolle webshop.’

Tim Bosch, Head of Marketing & Product Management

Kill your darling features

‘In de e-commerce wereld zijn ontzettend veel tools of features om een webshop te optimaliseren, bijvoorbeeld om de UX of de conversie te optimaliseren. Hoewel je elke feature kunt integreren, onderzoeken wij eerst of zo’n feature echt iets toevoegt aan de shop (business value) of juist niet (business penalty). Bij de business penalty stel je de vraag: ‘wat gebeurt er als ik deze feature niet opneem?’. Een overkill aan features gaat ten koste van de laadtijd en dus de conversie. Less is more, zeker in een wereld waar transacties steeds meer via mobile plaatsvinden,’ aldus Bosch.

Company.info Webservices onmisbaar voor e-commerce

Bosch: ‘Terwijl wij heel kritisch zijn om functies toe te voegen aan webshops, nemen wij de oplossingen van Company.info Webservices altijd mee. Onze klanten willen een volledig geautomatiseerd systeem, waarin gegevens betrouwbaar, compleet en actueel zijn. De webservices die wij integreren in de check-out, optimaliseren het bestelproces en voorkomen fouten in de orderafhandeling. Zo worden adressen, bedrijfsgegevens en btw-nummers wereldwijd automatisch gecontroleerd en aangevuld. Kortom, deze oplossingen zijn onmisbaar om te voldoen aan de randvoorwaarden van een succesvolle shop die wij opleveren: gemak en snelheid.’

Meer weten? Bekijk de website van Salmon, partner van Company.info.

 

Bekijk alle blogberichten