Blog

Vind de ideale klantrelatie in uw CRM

Nieuwe klanten binnenhalen, die jarenlang waardevol blijven en ambassadeur zijn van uw producten en/of diensten? Dit klinkt als de ideale klantrelatie. Maar hoe vindt u deze klanten?

Stap 1: creëer een volledig klantbeeld

Het goed (leren) kennen van uw klanten is essentieel. Want als u weet wie uw beste klanten zijn, weet u ook wie uw ideale prospects zijn. Zorg er daarom voor dat het beeld over al uw klanten compleet is en leg dit centraal vast in uw CRM systeem, zodat ook al uw collega’s hiervan op de hoogte zijn.

Beter geïnformeerde professionals doen beter zaken

Denk naast het vastleggen van de contacthistorie en het koop-, gebruik- en betaalgedrag ook aan het in kaart brengen van bedrijfskenmerken, zoals:

  • Bedrijfsgrootte
  • Aandeelhouders
  • Stakeholders
  • Financiële gezondheid
  • Organisatie structuur (holding/zusters/nevenvestigingen)
  • Jaarcijfers

Stap 2: vind look-a-likes op basis van uw ideale klanten

Heeft u een compleet beeld van uw klanten? Dan is het aan te raden om te analyseren welk type klanten het meest interessant is voor uw organisatie en waarom. Welke klanten realiseren 80% van uw omzet? Zijn dit grote of kleine organisaties? Zijn ze gevestigd in een bepaalde regio? In welke sector zijn ze werkzaam? Aan de hand van de antwoorden op dit soort vragen brengt u het profiel (bedrijfskenmerken) van uw ideale klant in kaart.

Gebruik de bedrijfskenmerken van uw ideale klant om met één klik relevante look-a-likes in Company.info te vinden en te downloaden of integreren in uw CRM.

Stap 3: bouw uw relaties op tot ideale klanten

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, verkoopkansen en bedrijfsrisico’s bij uw relaties, en maak deze informatie direct toegankelijk in uw CRM. Met de koppeling tussen Company.info en uw CRM valideert en verrijkt u uw klantgegevens snel en eenvoudig. Zo zorgt u ervoor dat u niet alleen relevante relaties vindt, maar ook opbouwt tot ideale klanten.

Wilt u meer informatie over het vinden van uw ideale klantrelatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Of probeer gratis hoe u deze relatie zelf kunt vinden in uw CRM!

Bekijk alle blogberichten