Adressen valideren en verrijken.

Adressen van klanten en zakenrelaties worden vaak ingevuld in online formulieren op webshops en websites, en in systemen zoals CRM en ERP software. Wil je dat de invoer van adressen snel en eenvoudig verloopt? In Nederland of waar ook ter wereld? Met de API’s van Company.info ben je verzekerd van correcte en volledige adresgegevens.

Vergemakkelijk de invoer van adressen

Als één van onze adres API’s geïntegreerd is in je systeem, is het niet nodig om een adres volledig in te vullen in een online formulier. Het invoeren van postcode en huisnummer volstaat om een adres automatisch aan te vullen met straat en plaats. Of met relevante bedrijfsgegevens, als bedrijfsnaam, branche, omzet en aantal medewerkers.

Voor adressen in andere landen dan Nederland wordt de invoer van een adres gecontroleerd en aangepast waar nodig. Is een straat of plaats verkeerd geschreven? Dankzij de API’s van Company.info wordt de invoer automatisch gevalideerd, gecorrigeerd en verrijkt zodat je verzekerd bent van juiste gegevens in je systeem.

Slimme mogelijkheden met adressen

 

 • Nederlandse adrescheck
  Met de adrescheck hoef je uitsluitend postcode en huisnummer in te vullen om een adres automatisch aan te vullen met straat en plaats. Heb je van jouw klanten alleen een postbus en geen bezoekadres? Onze API’s maken het mogelijk om op basis van een postbusadres het vestigingsadres toe te voegen aan je software.
 • Internationale adrescheck
  Doe je zaken met klanten buiten Nederland? Voor meer dan 200 landen is het mogelijk de invoer van adressen te controleren en normaliseren. Bestaat het ingevoerde adres? Zijn adreselementen goed ingevuld? Onze koppeling zorgt dat je verzekerd bent van een juiste invoer. Fouten worden gecorrigeerd waar nodig.
 • Reisafstanden
  Wil je reisafstanden in jouw systeem automatisch bepalen? Maak je HR-software slimmer door reisafstanden automatisch te bepalen en de afhandeling van reiskostendeclaraties te automatiseren. Werk je bij een taxibedrijf of transporteur? Bepaal dan de beste routes en zorg dat de kosten automatisch worden uitgerekend voor de klant.
 • Geocoding
  Elk punt op de wereld heeft een eigen coördinaat. Binnen Nederland kennen we de XY-coördinaten en wereldwijd zijn dit de Lat Long-coördinaten. Met de API’s van Company.info is van elke locatie het gewenste coördinaat en adres automatisch toe te voegen aan je software.
 • Adressen van bedrijven
  Wil je het adres van een bedrijf toevoegen aan je CRM, ERP of ander systeem? De bedrijfscheck heeft aan het invoeren van een bedrijfsnaam vaak voldoende om het volledige adres automatisch in te laden. Zorg er dan meteen voor dat andere relevante bedrijfskenmerken toegevoegd worden aan je klantkaart, zoals branche, aantal medewerkers, functionarissen en omzet.

Bekijk alle technische details van de adres API’s.

Twan Rutten

FonQ

“In de check-out van de internationale webshops maken we gebruik van de internationale adrescheck van Company.info. Een pakket dat bijvoorbeeld in Frankrijk bounced is lang onderweg en levert veel logistieke problemen op. Door met de juiste data te werken reduceren we de kans op verkeerde levering en besparen we veel tijd en kosten.”

Laat onze adresdiensten voor je werken

 • Adressen invoeren en aanpassen kost minder tijd

 • Versnel de bestelprocedure van je webwinkel

 • Verbeter de functionaliteit en kwaliteit van CRM, HRM en ERP systemen

 • Adreselementen zijn altijd in de officiële schrijfwijze van het betreffende land

 • Kant-en-klare plugins voor veel systemen zoals Salesforce, Microsoft Dynamics CRM en Exact

Probeer Company.info gratis.

7 dagen toegang. Geen betaalgegevens nodig. Stopt automatisch. Start direct.

Probeer gratis