Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de abonnementen, de bedrijfsinformatie, het bedrijfsnieuws of de toegang van Company.info? Selecteer uw gewenste onderwerp en vind gerelateerde vragen en antwoorden! Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u altijd graag verder.

 

Kies een onderwerp

Hoe is de UBO en compliance check beschikbaar?

De UBO en compliance check is beschikbaar in de online omgeving (Company.info Online), geïntegreerd in uw systeem (Company.info Webservices) en eenmalig, als los bestand (Company.info Data on Demand).

Hoe kan ik de UBO en compliance check testen?

U kunt de UBO en compliance check testen als Company.info Online, Webservice of Data on Demand. Vraag een gratis proefabonnement aan.

Hoe krijg ik tegoed voor de UBO en compliance check?

In Company.info Online en Webservices krijgt u credits of tegoed waarmee u de UBO en compliance check doet. Zo betaalt u alleen voor elke check die u nodig heeft. Neem contact  met ons op als u uw credits of tegoed wil aanvragen of aanvullen.

Waarom is het nodig om de UBO te achterhalen?

Bepaalde (financiële) instellingen zijn wettelijke plicht om de identiteit van een UBO te achterhalen voor het zakendoen met een persoon of bedrijf. Dit is wettelijk verplicht om te voorkomen dat natuurlijke personen met zich kunnen verschuilen achter een onderneming, stichting of andere juridische entiteit.

Waarvoor kan ik de UBO en compliance check gebruiken?

De UBO en compliance check is een belangrijk onderdeel van de het Customer Due Diligence proces dat (financiële) instellingen moeten doorlopen. Het achterhalen van de uiteindelijke belanghebbende en vervolgens checken of deze op PEP- en sanctielijsten voorkomt is een tijdrovend proces dat een stuk sneller en gemakkelijker kan met Company.info.

Wat is een UBO?

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, ook wel de uiteindelijk belanghebbende genoemd. De uiteindelijk belanghebbende van een juridische entiteit is de natuurlijke persoon die:
  • ten minste 25% belang heeft in het kapitaal van de organisatie of instelling, of
  • ten minste 25% van de stemrechten kan uitoefenen in een algemene vergadering, of
  • begunstigde is van ten minste 25% van het vermogen van de organisatie of instelling.

Welke bronnen worden geraadpleegd voor de UBO en compliance check?

Onder andere de KvK, C6 PEP- en sanctielijsten, AFM, DNB, de Nederlandse politie en internationale media geven de data die bij een UBO en compliance check worden getoond.

Meer weten?

Staat uw vraag of uw gewenste antwoord er niet bij? Neem dan contact op! Wij helpen u graag verder.