Technische documentatie

Op deze pagina vindt u beschrijvingen van alle webservices verdeeld over: adresgegevens, bedrijfsgegevens, en financiële, vastgoed- en voertuiginformatie. Per onderwerp is een overzicht te vinden van de technische namen van elke webservice. Selecteer een onderwerp en vind de technische beschrijving die per webservice aangeeft welke data-invoer nodig is en welke data de webservice terugschiet in uw systeem.

 

Speciaal voor developers: documentatie voor integraties

Kies een onderwerp

Afstanden, reistijden, routes en radiusfuncties

Wilt u reistijden en routes automatisch berekenen in uw systeem? Wilt u reiskosten op een uniforme manier afwikkelen in uw HR-software? Wilt u de dichtstbijzijnde vestigingen in kaart brengen op basis van een ingegeven postcode? Bekijk het overzicht met webservices om afstanden, reistijden, routes en radiusfuncties te berekenen

Geocoding

Wilt u het coördinaat bij een locatie bepalen? In Nederland of ergens anders op de wereld? Met de Geocoding webservices heeft u in 1 seconde de data die u nodig heeft.   Bij geocoderen zijn er 2 methodes die Company.info Webservices allebei aanbiedt:
  • Het RD systeem, ofwel Rijksdriehoeksmeting, bestaat uit XY coördinaten. Dit zijn de coördinaten die in Nederland worden gebruikt als grondslag voor geografische aanduidingen en bestanden.
  • Lat Long is een internationaal stelsel om locaties vast te stellen. In tegenstelling tot de XY coördinaten zijn de Lat Long coördinaten bruikbaar voor adressen over de hele wereld. Ze worden ook voor GPS gebruikt.
Bekijk het overzicht met Geocoding webservices

Internationale adressen

Wilt u voorkomen dat bestellingen verkeerd bezorgd worden in andere landen? Met de Internationale Adres Check bent u verzekerd van juiste adressen in 240 landen. Deze webservice controleert elk adres dat in een online formulier wordt ingevuld. Is een straat of plaats verkeerd geschreven? Dit wordt direct gecorrigeerd. Bekijk de oplossingen voor internationale adressen

Nederlandse adressen

De Nederlandse Adres Check werkt eenvoudig: in een online formulier volstaat het invoeren van postcode en huisnummer om een adres aan te vullen met straat en plaats. Een eenvoudige oplossing, die in vrijwel elk systeem van pas komt.
  • Verzekerd van snelle en foutloze invoer van adressen
  • Voor webshops, websites, CRM en ERP systemen
  • Eenvoudige implementatie
Bekijk de oplossingen voor Nederlandse adressen

Zoek postcodes, plaatsen, provincies en kengetallen

Company.info Webservices biedt veel handige tools om gegevens over postcodes, plaatsen, provincies en kengetallen om te zetten. Wilt u:
  • Een lijst met postcodes of plaatsen in een provincie?
  • De provinciecode van een provincie?
  • De postcode bij een gemeentenaam?
  • Een lijst met alle postcodes in een plaats?
  • De kengetallen in een postcode?
Bekijk het overzicht met webservices rondom postcodes, plaatsen, provincies en kengetallen

Meer weten?

Staat uw vraag of uw gewenste antwoord er niet bij? Neem dan contact op! Wij helpen u graag verder.