Blog

“Als datagedreven accountants doen wij alles het liefst in één keer goed.”

Met ruim 300 medewerkers verdeeld over twee kantoren, adviseert Witlox Van den Boomen over de volle breedte van accountancy, fiscale, juridische, corporate finance en HR-vraagstukken. Robèrt Molenaar -accountant en bedrijfsadviseur- vertelt over de ingeslagen digitale weg van het bedrijf en de rol die Company.info hierbij speelt.

Betrouwbare bedrijfsdata is cruciaal voor onze bedrijfsvoering en kwaliteit

Molenaar: “Gebruiksvriendelijke en betrouwbare databronnen zijn voor ons hét startpunt voor optimale digitale werkprocessen. De bedrijfsinformatie die wij gebruiken voor onze accountancy, compliance en advieswerkzaamheden móet kloppen. Als wij aan de slag gaan met jaarcijfers, voegen wij vertrouwen aan die cijfers toe. Dat is waar de accountancy om draait. Dan wil je geen risico lopen op onnodige menselijke fouten. Door de data-integraties via Webservices van Company.info schieten we juiste en volledige bedrijfsgegevens van klanten rechtstreeks in ons CRM systeem, waardoor het handmatig overnemen en actualiseren van gegevens niet meer nodig is. Dit scheelt ons enorm veel werk én de kwaliteit van onze gegevens schiet omhoog.”

“Betrouwbare databronnen zijn hét startpunt voor efficiënte digitale werkprocessen en kwaliteit” – Robért Molenaar, Witlox Van den Boomen

De toekomst: laat data voor je werken

Als het gaat om de toekomst, weet Molenaar al precies waar hij binnen Witlox Van den Boomen naartoe wil: “Om relevant te blijven, moet je nu de digitale revolutie volledig omarmen. En dat doen wij over de hele breedte, in al het werk en in elk proces. Het leuke is dat dit ook nieuwe jonge medewerkers aantrekt, én nieuwe klanten die ook graag digital first werken. Waarom nog met dossiermappen zeulen als je het op een app op je smartphone kunt hebben? Wij hebben nu voor de klant een digitale voordeur waarachter alles te vinden is. Met een single sign on kan de klant bij alle relevante informatie zoals managementrapportages, online boekhouding, salarisadministratie. Ook jaarrekeningen en aangiften staan klaar en worden direct digitaal doorgestuurd naar de belastingdienst, KvK en banken. Dat we zo lean zijn, kan alleen met behulp van data. Doordat het direct in je systeem zit. Data doet ons werk.”
Laat data voor u werken met Webservices van Company.info

Bekijk alle blogberichten